Dette er de mest utrolige spørsmålene byens turistnæring har fått

Selv om turistene som kommer til Tromsø blir stadig mer opplyst, opplever turistnæringen både morsomme og rare spørsmål fra tilreisende innimellom.

Turister: Her ser vi to turister som får hjelp fra Hijiri Takagi i turistinformasjonen. Selv om turistene stiller mange rare spørsmål, er de i grunnen velinformert, sier reiselivssjef, Chris Hudson. Foto: Visit Tromsø 

nyheter

– Vi har veldig smarte og kunnskapsrike turister. Jeg har imidlertid hørt om noen som spurte om det tok lang tid å gå til Svalbard, sier reiselivssjef i Visit Tromsø, Chris Hudson.

Gull på Ringvassøya

Informasjonsarbeider Zillah Bugeja fra turistinformasjonen til Visit Tromsø, er litt motvillig til å dele turistenes rare spørsmål fordi hun sier de ønsker å ta turistene i byen på alvor.

– Vi kaller de ikke turister, vi kaller de gjester fordi vi respekterer de så høyt, sier hun.

Bugeja kan imidlertid dele noen interessante spørsmål hun har fått.

– Vi har fått spørsmål som «Er det sant at man kan finne gull på Ringvassøya?», «Hvorfor står lyset på i alle vinduene?» eller «Hvem er damen på hundrelappen?», sier hun.

Finnes reinsdyr på ordentlig?

Turistbutikkene i sentrum opplever også å bli spurt om både det ene og andre av turistene. Ingrid Lorentzen fra Tromsø Gift & Souvenir Shop, forteller at det finnes mange misoppfatninger om natur- og dyrelivet i og rundt byen.

– Vi har fått spørsmål om isbjørnen på utsiden var ekte og hvorfor den ikke rørte på seg, sier hun.

– Det er også mange som ikke tror at reinsdyr finnes. De tror at det bare er en nisseting, fortsetter hun.

Visste ikke hva nordlys var

Nordlysspørsmål er vanlige sier Lorentzen. Noen lurer på når man kan se det og hvor lenge det varer, mens noen lurer på litt merkeligere ting.

– Vi hadde en her som så bilde av nordlyset på en magnet og lurte på hva det var for noe, forteller Lorentzen.

Hun forteller de får mange rare spørsmål om midnattssol og nordlys.

– Det er flere som spør om man kan se nordlys på sommeren.

Hun får støtte fra Bent Arne Hansen fra Tourist Shop Tromsø.

– I går var det noen her som lurte på om de kunne se nordlys i kveld eller om det var blitt for overskyet, forteller han.

– Det som flere også spør om, er når den vanlige sola går ned og midnattssola går opp, legger han til.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter