Hurtigruten fikk nei fra Høyesterett

En enstemmig høyesterett har sagt nei til å behandle Hurtigrute-saken.

Hurtigruteskipet Midnatsol til kai i Bodø. Foto: Vidar Knai / NTB scanpix 

nyheter

Etter at Hålogaland lagmannsrett frifant Bodø Havn i tvistesaken mot Hurtigruten, anket cruiseselskapet til Høyesterett.

Full seier

Nå mener Høyesterett at dommen fra lagmannsretten er rettskraftig.

– Vi er svært fornøyd med at anken ble forkastet av ankeutvalget i Høyesterett. Det betyr at dommen fra Lagmannsretten med full seier til Bodø Havn gjøres rettskraftig, sier styreleder i Bodø Havn, Adelheid Kristiansen.

Rettssaken handler om Bodø Havns avgift til Hurtigruten, hvor cruiseselskapet mener de betalte for mye, og at det var i strid med konkurranseloven.

Hålogaland lagmannsrett ga Bodø Havn fullt medhold, og ila Hurtigruten alle saksomkostninger. Når Høyesteretts ankeutvalg nå har droppet saken betyr det at Lagmannsrettens dom er rettskraftig.

– Vi er svært fornøyd med at anken ble forkastet av ankeutvalget i Høyesterett. Det betyr at dommen fra Lagmannsretten med full seier til Bodø Havn gjøres rettskraftig, sier styreleder i Bodø Havn, Adelheid Kristiansen

Ikke fornøyd

Stein Lillebo, som er kommunikasjonssjef ved Hurtigruten, forteller at de er skuffet over Høyesteretts avgjørelse.

– Vi er samtidig bekymret for at den saken blir stående, og det med tanke på havnekostnadene etter at den nye loven kom. Vi er bekymret for våre kostnader, og også kostnadene til øvrig sjøfart. Det viser at rettssystemet ikke er den korrekte plassen for to parter å finne rett pris, sier Lillebo.