Her stjeler de frekke tyvene båt fra Redningsselskapet

Nå håper Redningsselskapet at båten kommer til rette.

TYVER: Her like før klokken halv et i går to tyver ned til brygga hvor de stjeler den lille båten. Foto: skjermdump fra overvåkingskamera. 

nyheter

Natt til fredag ble en liten rib av merket Brit påmontert 15-hesters motor stjålet av Redningsselskapet i Tromsø sentrum av to mannspersoner.

Båten blir brukt av redningsselskapets ungdomslag.

– Båten brukes til opplæring av barn og unge. Den brukes til å lære bort sunt båt- og havvett, og er kjøpt med innsamlede midler. Det er helt forferdelig at den er stjålet, sier Svein Olav Bårdsen. Han er skipper på RS «Skomvær III», som holder til ved samme kai.

LES OGSÅ: Mindre kunnskap om sjøen blant Tromsø-barn

OPPRØRT: Skipper Svein Olav Bårdsen om bord RS Skomvær III. Han er opprørt over at noen kan stjele en liten båt ment for opplæring av barn og unge. Foto: Martin Lægland 

Gjenkjennbar

Skipperen tror ikke kjeltringene får solgt båten videre.

– Båten er uten omsetningsverdi. Både båten og motoren har logoen til Redningsselskapet, «RS». I tillegg står navnet på båten, «Kjapp» på siden, så den er lett å kjenne igjen, sier han.

Bårdsen håper folk tar kontakt om de ser båten, slik at Redningsselskapet kan fortsette med opplæring av barn og unge.

– Det er veldig viktig å lære bort båtvett fra en tidlig alder. Både for barnas sikkerhet, men det er også positivt for oss i Redningsselskapet, sier han.

LES OGSÅ: Da Hurtigruten skulle rydde strender i helgen, var det bare ett problem (for abonnenter)

– Merkelig syn

Saken blir anmeldt på mandag. Kaia er overvåket, og Redningsselskapet vil overlevere overvåkingsvideoen til politiet.

– Båten er bitte liten, og har knapt plass til et barn og en voksen. Havnevakta har også et videoovervåkingskamera som filmet at de to dro nordover under Tromsøbrua. Det ser jo litt merkelig ut. To voksne menn i en så liten båt, sier han.