Bruker du denne klesfargen ofte? Da føler du deg mer attraktiv.

Iallfall om vi skal tro studiene.

ATTRAKTIV: Datarock følte seg attraktiv da de sto på scenen under Buktafestivalen i 2010, skal vi tro denne studien. Foto: Eirik Bjørklund 

nyheter

For ifølge en studie fra European Journal of Social Psychology, kom man fram til at folk føler seg mer attraktiv om de kler seg i rødt.

Røde og blå skjorter

Det er forskere fra Tyskland som tok for seg studien. De observerte væremåten til 180 universitetsstudenter mens de hadde på seg enten røde eller blå skjorter. Studentene ble satt i små avlukk med speil, hvor de kunne se seg selv. Forskerne satte dem også i et avlukk uten speil, hvor studentene skulle ta bilder av seg selv, i stedet for å se i speilet, skriver huffingtonpost.com.

Deretter skulle studentene fullføre en spørreundersøkelse som inneholdt spørsmål om hvor attraktive de oppfattet seg selv. Der viste det seg at de som hadde på seg røde skjorter rangerte seg selv mer attraktive, sammenlignet med de andre.

LES OGSÅ: - De som ikke har råd skal få

Den «røde effekten»

Samtidig kommer det noen begrensninger med resultatet fra undersøkelsen. Ifølge forskerne så ser det ut til at den såkalte «røde effekten» – folk som går i rødt føler seg mer attraktiv – ikke fungerer på alle, og noen som ikke liker oppmerksomhet kan se annerledes på seg selv om de har på seg rødt. I tillegg er studien gjort på et mindre antall mennesker, så man kan ikke generalisere en hel befolkning basert på disse svarene.