Frykter større inngrep i fangstanlegg – varsler E8-innsigelse

Sametinget mener planområdet for E8 i Ramfjord som er på høring er større enn tidligere varslet.

NYE E8: Illustrasjonen vises hvor østre trasé av E8 vil ligge i Ramfjord. Illustrasjon: Statens vegvesen 

nyheter

Nå varsler Sametinget innsigelse til reguleringsplanen for østre trasé.

– Planområdet er nå større enn tidligere varslet, og vil etter vårt syn få større konsekvenser for fangstanlegget på Ramfjordmoen enn tidligere antatt, heter det i innsigelsen.

Ifølge Sametinget er fangstanlegget en del av Nord-Norges største fangstanlegg, mest sannsynlig for villrein, med rundt 500 fangstgroper fordelt på ulike felt over det meste av Breivikeidet. Nå mener de at planområdet ikke er i samsvar med tidligere kommunedelplan og med planområdet som ble varslet da planarbeidet startet.

LES OGSÅ: Forlenger høringsfrist

De viser til at E8-traseen vil krysse fangstgropsystemet som består av 31 fangstgroper over en strekning på 2.800 meter.

– Veiprosjektet er i direkte konflikt med automatisk freda kulturminner som utgjør et kulturmiljø av nasjonal interesse og er et alvorlig inngrep i landskapet og kulturmiljøet, mener Sametinget.

Tidligere har fylkesrådet i Troms fremmet innsigelse, også på bakgrunn av at planforslaget ikke ivaretar automatisk freda kulturminner og ikke er i samsvar med varslet planområde. Fristen for å komme med merknader er 21. juli.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter