Til sammen 203 ungdommer i fylket ble avlagt et besøk av LOs sommerpatrulje, av disse var 98 i Tromsø. Formålet er å sjekke arbeidsforholdene til ungdom i sommerjobb.

Ingen alvorlige lovbrudd

– Dette er en patrulje LO har hatt i 32 år. I år har vi besøkt alt fra butikkmedarbeidere i Harstad til mekanikere på Lyngseidet. Vi har heldigvis ikke møtt på noen veldig alvorlige brudd i år, sier Markus Gabrielsen, ansvarlig for Sommerpatruljen i Troms.

Han legger til at de i hovedsak driver med opplysningsarbeid, og at de bruddene på Arbeidsmiljøloven de finner lar seg enkelt ordne opp i. Det var spesielt ett brudd på bestemmelsene som gikk igjen.

– Det bruddet vi finner oftest er at arbeidstakeren ikke vet hvem som er verneombud på arbeidsplassen. Hele 47 prosent av arbeidstakerne vet ikke hvem som er verneombud.

Enkelt å ordne opp i

Ifølge Arbeidsmiljølovens kapittel seks om verneombud, står det at «Hvem som til enhver tid fungerer som verneombud ved virksomheten, skal kunngjøres ved oppslag på arbeidsplassen».

– Dette er som oftest veldig lett å ordne opp i. Et HMS (helse, miljø og sikkerhet, red.anm.) -oppslag på pauserommet eller ved innstemplingsuret er en løsning. På denne måten vil det være enkelt for arbeidstakerne å finne ut hvem som er verneombud og eventuelt tillitsvalgt, sier Gabrielsen.

Mangler opplæring

LOs sommerpatrulje i Troms avdekket for øvrig fire brudd på pausebestemmelsene og to brudd på overtidsreglene blant de 203 ungdommene som ble sjekket.

– Seks prosent av ungdommene vi møtte mener de ikke har fått god nok opplæring. Når det gjelder andre brudd har vi sett en liten nedgang på arbeidstakere som mangler arbeidskontrakt. I fjor var dette på seks prosent mens det i år bare er på fire prosent. Dette er en trend vi har sett siden vi begynte patruljen, og vi ser nå at de fleste har kontraktene på plass.

Ser behov

Slik oppsummerer sommerpatruljens ansvarlig i Troms årets innsats.

– Vi ser et behov for større fokus på verneombud og på bedre opplæring, sier Markus Gabrielsen.