Vil be om forlenget varetekt

Politiet kommer til å be forlenget varetektsfengsling for 36-åringen som er siktet for ildspåsettelse på Tomasjord.

PÅGREPET: 36-åringen som er siktet for Tomasjord-brannen ble arrestert like ved brannstedet rett etter at nødetatene var på plass.  

nyheter

– Vi har besluttet å begjære fortsatt varetektsfengsling. Normalt ber vi om fire uker, og det blir nok situasjonen også her. Vi vil påberope oss gjentakelsesfare, sier politiadvokat Christin Pedersen.

30. juni ble den 36-årige tromsømannen, som er siktet for ildspåsettelse, varetektsfengslet i tre uker. Varetektsperioden går ut 20. juli, nå kan det bli fire uker til.

Brannen i Tomasjordvegen startet klokken 02.35 natt til torsdag 29. juni. Ni personer ble evakuert i brannen. Halvannen time senere ble en mann pågrepet. Politiet beslagla ryggsekken til den siktede på stedet.

LES OGSÅ: Siktede anmeldt for ildspåsettelse for en drøy uke siden

Etter brannen gikk politiet ut og ba om tips fra publikum om mistenkelig aktivitet i perioden om kvelden onsdag 28. juni til natt til torsdag 29. juni som kan knyttes til saken. Flere personer har nå meldt seg for politiet.

LES OGSÅ: Denne sekken styrker mistanken om at brannen var påsatt

– Vi har fått flere tilbakemeldinger. Jeg har ikke nøyaktig tall, men det er i alle fall tre vitner som har meldt seg. I tillegg har vi foretatt flere vitneavhør i løpet av ukene som har gått siden brannen, sier Christin Pedersen.

Politiet venter svar på analyseprøver og tekniske undersøkelser som er gjort. Ellers jobber politiet med å lage en tidslinje i forbindelse med etterforskningen.

LES OGSÅ: Marie (44) og samboeren mistet alt de eide i brannen (for abonnenter)

Avgjørelsen om forlenget varetektsfengsling vil skje på et fengslingsmøte torsdag. 36-åringens advokat har ikke snakket med klienten sin etter at det ble klart at politiet vil be om forlenget varetektsfengsling, og ønsker ikke å kommentere saken ennå.