Debatt

«"Plasterpartiet" Høyre»

Statsminister Erna Solberg (H). Foto: Martin Lægland 

nyheter

Har med undring sett på den nye Facebook-trenden med å gi økenamn på politiske partier og politikere man ikke liker. Men siden dette ser ut til å slå an, vil jeg forsøke meg med å gi Høyre navnet «plasterpartiet».Dette fordi partiet det siste året har vært sterkt opptatt av å plastre over egne dumheter.

Etter at de innførte flyseteavgiften og Rygge flyplass ble nedlagt, bestemte de at helikopterbasen skulle flyttes fra Bardufoss til Rygge. Da det så ble «opprør» i Midt-Troms, ville de plastre på det med å flytte en militæravdeling fra Åsegarden i Harstad til Bardu/Målselv.

Da statsråd Helgesen skapte opprør på det indre «Østland» med sin ulvepolitikk med sin ulvepolitikk, satt Erna Solberg lenge stille på stolen. Men da bildene av tiervis av skambitte og ihelrevne sauer kom på TV- nyhetene, dukket Erna opp i ulvesonen, ikke for å plastre sauene, men heller for å plastre sine velgere slik at partiet ikke skal blø for mye.

Da det ble avslørt at regjeringa som skulle slanke byråkrati, hadde sørget for 4.000 flere byråkrater i sin regjeringstid, de fleste i Oslo, fikk de panikk og skulle flytte fredskorpset med 40 arbeidsplasser til Førde. Dette måtte nærmest være som akuttmedisin å regne, fordi de ansatte ikke var informert om dette.

Dette er min begrunnelse for å foreslå «omdøping» av partiet Høyre til Plasterpartiet. Personlig skulle jeg ønske at politisk debatt kunne foregå med saklige argument og ikke med kallenavn. Men man må vel bare tilpasse seg nye trender enten man liker det eller ikke?