Marmorlegger Lehnesmåttet: – Smuget skal skinne i marmor

Lehnesmåttet blir juvelen i kronen når fornyingen av Storgata og Kirkeparken er ferdig. Arbeidet med å legge flere tonn Fauske-marmor er i full gang.
nyheter

– Lehnesmåttet er et mye brukt smug. Da vi bestemte oss for å legge marmor her, var det for at det skal skinne av smuget. Det skal bli spesielt flott å gå gjennom her, sier prosjektleder Henriette Jordheim i kommunen.

Fornøyd gårdeier

Varmekablene er allerede på plass under betongen, nå legges den velkjente rosa Fauske-marmoren oppå, i passasjen mellom Storgata og Grønnegata. Marmoren har en ru overflate som skal hindre at folk glir på den. Det setter gullsmed Elin Wintervold stor pris på. Hun har butikken sin vegg i vegg med marmordekket i smuget.

– Dette blir bra, jeg gleder meg til det blir ferdig, sier hun fra et vindu i andre etasje, rett over der marmor-leggingen pågår.

Det vil også komme opp ny belysning i smuget som gjør det enda triveligere å gå der.

SOLID: Fauske-marmoren ruver i Lehnesmåttet med sin tykkelse. Under betongen er det lagt varmekabler.  Foto: Kjetil Vik

Flere tonn marmor

Totalt skal det legges 46 kvadratmeter med Fauske-marmor. Hver enkelt marmorhelle er ti centimeter tykk, og totalt skal det legges nærmere 20 tonn marmor. Kvadratmeterprisen er på rundt 3.700 kroner.

– Varmekablene er støpt inn i betongen. Marmoren legges oppå for å unngå bevegelser og at den skal tåle mer, sier Jordheim.

Kommunen har startet en informasjonskampanje rettet mot folk som ferdes i området Kirkeparken, Kirkegata og Storgata for at de skal bli klar over at butikkene i området holder åpne, til tross for anleggsarbeidet.

– Butikkene har vært en del utilgjengelige i forbindelse med arbeidene. Som en gest fra kommunens side, annonserer vi i byens aviser og henger opp plakater i området om at butikkene er åpne. Vi har snakket med alle gårdeierne og butikkeierne om kampanjen, og prøver å ha direkte kontakt med dem når det oppstår situasjoner, sier prosjektlederen.