Sikret seg selfie med senterpartilederen

Lokallagsleder Wenche Skallerud (Sp) var blant dem som sikret seg selfie med partileder Trygve Slagsvold Vedum da Senterpartiet hadde valgkampåpning på Strandtorget.
nyheter

Med mat fra hele fylket på menyen og visesang fra Aasmund Nordstoga på scenen, åpnet Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum og fylkestopp Sandra Borch årets valgkamp i Troms. Både partiveteraner og Senterungdommen flokket seg om de to partitoppene – og spesielt partilederen – for å sikre seg en selfie.

Sterkest vekst i Tromsø

Med en god blanding av partimedlemmer og turister, som benyttet sjansen til å smake på lokalprodusert mat, inntok Senterpartiet Strandtorget torsdag for å markere valgkampstarten i fylket.

Ferske meningsmålinger viser at Senterpartiet både får inn stortingskandidater i Troms og Finnmark. Partiet står spesielt sterkt i Tromsø.

– Vi fikk 1,6 prosent i siste kommunevalg, og meningsmålingen til NRK viser ti prosent oppslutning nå. Målt i antall stemmer har Senterpartiet sterkest fremgang og vokser mest i Tromsø av alle kommunene. Etter jul har vi hatt en stor medlemsøkning i Tromsø, sier Sandra Borch, som topper Senterpartiets stortingsvalgliste i Troms.

– Vi er hele landets parti. Det er sakene og verdiene som betyr noe for folk, legger Vedum til.

Besøker alle fylkene

Vedum mener både fiskeriene om nasjonalt og lokalt eierskap, og forsvaret og sjøheimevernet om beredskapen spiller inn.

– Vi er tydelige på nærhet til sykehjem, skole og politi. Regjeringen har tapt på å kalle det nærpolitireformen når det oppleves motsatt, sier han.

Partilederen starter valgkampen i nord og har satt seg fore å besøke samtlige fylker i tiden fremover. Mens mange mener årets valgkamp blir avgjort på sosiale medier, er han av en annen oppfatning.

– Jeg bruker «kaffekoppstrategien». Jeg møter folk over en kopp kaffe, lytter og får ideer. Jeg er mer opptatt av å møte folk og diskutere med dem direkte enn å være på sosiale medier.

Nervøs fylkestopp

Sandra Borch har allerede vært rundt i kommunene i fylket, men er klar for en ny tur før valgdagen 11. september.

– Jeg føler at vi har drevet valgkamp siden april. Det gir økt motivasjon med gode målinger, og jeg er veldig fornøyd at Trygve Slagsvold Vedum starter valgkampen i nord. Jeg var nervøs før målingene, men det blir mer nervøsitet valgnatta. Er jeg så heldig å komme inn på Stortinget, starter den virkelige jobben da.

Senterpartiet ser gjerne at statlige arbeidsplasser flyttes ut av Oslo, men vil ikke være for konkrete på hvilke direktorat eller etater de ser for seg flytter til for eksempel Tromsø.

– UiT opprettholder juridisk fakultet og Tromsø har et sterkt juridisk miljø. UDI og UNE er eksempler hvor det er behov for jurister, og da kan deler av etatene flyttes ut av Oslo, sier Sandra Borch.