– Ny E8-trasé hindrer utvidelse av næringspark

Barlindhaug Eiendom mener den nye E8-traseen i Ramfjord vil ødelegge mulighetene for utvidelse av Minken Næringspark.

KRITISK: Barlindhaug Eiendom mener vestre trasé lå til grunn for etablering av næringspark.  Foto: Statens vegvesen

nyheter

– Tromsø kommune må ikke velge bort denne utvidelsesmuligheten ved å legge nye E8-trasé midt gjennom dette området, men heller sikre at området kan være en arealreserve for fremtidig næringsutvikling, skriver Barlindhaug i sine merknader E8-planen.

De viser til at planlegging, etablering og valg av plassering for Minken Næringspark var basert på det vestre alternativet for ny E8-trasé i Ramfjord.

– Dette arbeidet ble gjort i samarbeid med veivesenet. Når man nå endrer trasévalg totalt med et østre alternativ i stedet, har dette direkte konsekvenser for Minken Næringspark. Det vil forringe kvalitetene til næringsparken både i forhold til plass, videre utvidelsesmuligheter, støy og det visuelle. Dette er negativt for dem som har etablert seg i næringsparken i dag og for nye aktører som ønsker å etablere seg her, skriver Barlindhaug i merknadene.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter