Dyrebeskyttelsen i Tromsø tar inn flest dyr i landet

Dyrebeskyttelsen lokalavdeling i Tromsø hadde i fjor nesten 600 katter og mange flere andre dyr innom fosterhjem.

HØYSESONG: Dyrebeskyttelsen Norge Tromsø tar imot flest dyr i hele landet. Sommeren er høysesong for dem. Her er styreleder Therese S. Rye sammen med hundene Tussi, Rico og Ernie. Foto: Ronald Johansen 

nyheter

I tillegg fikk de inn 44 kaniner, åtte hunder, syv marsvin, to fugler, tre rotter, samt tre dyr som ikke er spesifisert i rapporten fra Dyrebeskyttelsen Norge. Det er flere enn noen annen lokalavdeling i landet.

– Vi er en av de største lokalavdelingene i landet, vi tar inn dyr fra hele landsdelen, forteller styreleder i Dyrebeskyttelsen Norge Tromsø, Therese S. Rye.

Hun mener en av grunnene til at de tar inn så mange dyr er en velfungerende forening.

– Vi vil hjelpe så mange vi kan, og har ofte muligheten til det. Vi har holdt på i mange år og har opparbeidet oss gode rutiner og en stabil økonomi, forteller styrelederen.

566 KATTER: Dyrebeskyttelsen Norge Tromsø tar imot flest dyr i hele landet. Sommeren er høysesong for omplassering av dyr, forteller styreleder Therese S. Rye. Foto: Håkon Steinmo 

Fosterhjem

Dyrebeskyttelsen i Tromsø tok imot nesten 600 katter i fjor.

– Vi har en gigantisk kattegruppe, og over 100 fosterhjem for katter. Tromsø er en stor studentby, og mange som studerer her velger å være fosterhjem for en katt heller enn å få dyr permanent fordi de ikke vet hvor de vil være om et par år, forteller Rye.

Å være fosterhjem er et bra alternativ hvis man ikke vet at man vil ha muligheten til å ta vare på dyrene over lengre tid.

– Når man får seg et dyr, tar man på seg ansvaret for det dyret. Vi forstår når folk må flytte og ikke har muligheten til å ta dyrene med seg, men det er også noe man burde tenke gjennom før man skaffer seg et dyr, påpeker Rye.

Høysesong

Sommer er ferietid for mange, og da er det også en god del som blir nødt til å omplassere dyrene sine.

Daglig leder Monica Dahlback i Dyrebeskyttelsen Norge forteller at de mottar trusler om at eierne skal ta livet av dyrene dersom Dyrebeskyttelsen ikke kan ta imot dem.

– Det er strengt ulovlig å true med å ta livet av dyret selv. Det hender at vi anmelder de som truer oss dersom truslene er grove nok og om vi tror at de faktisk har planer om å gjøre det.

– Heldigvis forstår de fleste i Tromsø at man ikke bare kan avlive dyrene sine fordi man skal på ferie, sier Rye.