Kommunen avslo naboklage etter naustbygging

Wenche Hanssen var godt i gang med å renovere naustet sitt på Sorgenfri da det kom et brev til kommunen.

NAUST: Kommunen måtte komme på tilsyn til dette naustet på grunn av klager.  Foto: Jørn Myreng

nyheter

Brevet kom fra Martin Søbstad Amundsen, en nabo som mente det var viktig å forhindre privatisering av fjæra der naustarbeidet fant sted. iTromsø skrev om dette i juni.

– Dette dreier seg om et naust som er mellom 40 og 50 år gammelt. Jeg overtok det etter at foreldrene mine gikk bort, forklarer Hanssen.

– Platten var nedbrutt og sprukket. I tillegg så fikk vi ikke opp naustdørene, så jeg ble nødt til å gjøre noen grep. Naustet har fungert som en felles samlingsplass for nabolaget, og jeg har bare ønsket å ta vare på det sånn at det ser fint ut. I stedet blir jeg beskyldt for å bygge det om til hyttestandard.

Familie

Amundsen er ikke bare nabo med Hanssen. Han er også gift med Hanssens niese.

– Siden han er gift med min niese, så er det hele litt merkelig. I stedet for å henge meg ut ved å be kommunen komme på tilsyn, så kunne han bare ha spurt meg hva jeg holdt på med.

Ingen feil

Nå har kommunen levert rapporten etter tilsynet ved naustet.

«Vi vurderer de utførte tiltakene på og rundt naustet for ikke å være søknadspliktige. Platten foran naustet er mindre enn 0,5 meter over terreng. Det er ikke tilrettelagt for varig opphold i naustet og selv om plattingen foran naustet er vanntett, vil den ikke hindre båtoppsett av en normal fritidsbåt. At luker i naustveggen er byttet ut med åpningsbare vinduer, har ikke betydning for byggets karakter, det er åpenbart at det ikke er plass til målbart areal over naustdørene og det å slippe inn lys vil kunne bidra til økt bruk av naustet til det aktuelle formål, oppbevaring og vedlikehold av båt. Tiltaket medfører ikke økt privatisering av fjæreområdet og inngrepene er ikke av betydning i forhold til å hindre alminnelig ferdsel i fjæra», står det i rapporten.

OVERSIDEN: Slik ser naustet ut i dag.  Foto: Jørn Myreng

– Orker ikke mer bråk

Hanssen vil ikke kommentere hvilket forhold hun har til Amundsen etter naustkonflikten.

– Jeg orker ikke lage mer bråk. Jeg ville bare ha svar fra kommunen og la saksbehandlingen gå sin gang. Nå har det kommet fram at han ikke får medhold, sier Hanssen.

Hun liker ikke måten Amundsen har trådt fram i saken.

– De andre naboene var like sjokkerte som meg. Det var veldig ekkelt å bli hengt ut på den måten. Jeg har bodd her hele livet mitt, og alle i området visste at det var mitt naust det var snakk om.

Vil ikke kommentere

Nå som kommunen har kommet med svar etter tilsynet, ser Martin Søbstad Amundsen seg ferdig med saken.

– Nå har kommunen vært på tilsyn, og jeg har fått svar at de ikke kommer til å gjøre noe med saken. Det synes jeg er greit, og ser meg ferdig med saken, sier Amundsen.

– Hanssen føler at du har hengt henne ut. Hva tenker du om det?

– Det har jeg ingen kommentar til.