Matbutikken, som etter planen åpner i november, skal ligge i det nye bygget ovenfor Hålogaland Teater på Strandkanten.

– Dette blir gøy. Vi skal bygge en ordentlig kompakt by-prix, sier driftsdirektør i Coop Nord, Raymond Kristiansen.

Satser på lunsjkonsept

Butikken vil være i underkant av 300 m² stor og retter seg mot både beboere i området, og de som jobber der.

– Det er mange arbeidsplasser i området. Derfor satser vi på å ha et lite lunsjkonsept med en salatbar og en liten selvbetjent varmedisk hvis vi får plass. Det skal være enkelt for folk å stoppe innom oss på vei hjem fra jobb. Det er også en hverdagsbutikk for dem som bor på Strandkanten og området rundt, og vi tilpasser sortimentet etter dette, sier Kristiansen.

DRIFTSDIREKTØR: Driftsdirektør i Coop Nord, Raymond Kristiansen, gleder seg til å åpne en ny matbutikk. Foto: Privat

Ikke redd konkurranse

Det ligger flere matbutikker i området, blant annet en Kiwi ved fylkeshuset. Kristian er ikke redd for litt konkurranse.

– Det blir artig. Det er helt greit å konkurrere mit Kiwi, og vi vil ha et minst like bra sortiment. Også ligger vi jo nærmere Strandkanten så jeg tror det blir greit for beboerne å handle hos oss, sier han.

Åpner i november

Leiekontrakten er nylig signert og snart starter arbeidet med å klargjøre lokalet.

– Vi skal lyse ut stillingen som butikksjef nå etter ferien, så hvis noen har lyst til å jobbe hos oss er det bare å ta kontakt, sier driftsdirektøren.

Etter planen skal den nye matbutikken åpne i november.

– Vi har allerede begynt å tegne litt på butikken og planlegge hvordan den skal se ut. Vi starter prosjekteringen i begynnelsen av august. Vi håper butikken er klar til åpning i november, men det avgjøres av når vi får tak i utstyr, sier Kristiansen.