Svarer om helikopterbase:

– Uaktuelt å svekke beredskapen i nord

Justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) mener politimester Ole B. Sæverud ikke har noen grunn til bekymring.

LOVNAD: Per-Willy Amundsen (Frp) lover at beredskapen i nord ikke under noen omstendigheter skal svekkes.Foto: Knut Godø  Foto: Knut.Godo@ht.no

nyheter

Sæverud sa tidligere denne uken til iTromsø at var bekymret over beredskapen i nord etter at helikopterbasen på Bardufoss flyttes til Rygge.

– Jeg har satt i gang ei egen utredning om beredskapssituasjonen i Troms og Nord-Norge. Jeg har gitt den høy prioritet og den vil bli klar i etterkant av landmaktutredninga som kommer i høst. På bakgrunn av det vil vi gjennomføre tiltak for å styrke beredskapssituasjonen i Troms.

– La meg være helt tydelig

Amundsen er klar i hans svar til politimesteren.

– La meg være helt tydelig: Det er fullstendig uaktuelt å svekke beredskapen i nord.

Stortinget har gjort et vedtak om flytting av helikopterbasen som vi må forholde oss til. Men den vil ikke flyttes før vi har etablert tilstrekkelig kapasitet i Nord-Norge, sier han og utdyper:

– Vi vil vurdere opprettelsen av en ny 330 skvadron på Bardufoss. Vi oppgraderer nå redningshelikoptrene. «Sea King», skal erstattes av nye AW101 helikopter til redningstjenesten – dette er ekstremt gode helikoptre. Vi vil i den sammenheng vurdere en ny helikopterbase for 330-skvadron, for eksempel på Bardufoss, med nye AW101. Det vil innebære en styrking av beredskapen.

– Helt uaktuelt

– Du går rimelig lagt i å antyde at det kommer en ny helikopterbase nå?

– Jeg må ha Stortinget med meg, og jeg kan ikke garantere på vegne av Stortinget. Men det er helt uaktuelt å bygge ned beredskapen i nord, det kan politimester Sæverud være trygg på, sier Amundsen.

– Har du forståelse for at han uttrykker en bekymring angående beredskapen?

– Jeg har forståelse for at han er bekymret med hensyn til de usikkerhetsmomentene som finnes. De vil vi likevel få avklart med landmaktutredninga og utredningen om beredskapen i nord, som kommer etter dette. Bell-helikoptrene vil tidligst bli flyttet fra Bardufoss i 2019, men det skal uansett ikke skje før annen kapasitet er på plass.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter