Høyre i nye sentrumslokaler

–Dette blir vårt «war room» i valgkampen

Baguettene er vraket fra menyen når Høyre overtar de gamle lokalene til Knoll og Tott. Nå er det valgflesk som gjelder.

«ARBEIDSKAR»: Bøe sier spøkefullt at han er en skikkelig «arbeidskar».  Foto: Haakon Steinmo

nyheter

Til tross for at det var invitert til dugnad på Facebook, er det magert oppmøte i lokalene torsdags formiddag.

– Folk er på jobb, og på ferie men vi holder på. Så kommer det flere Unge Høyre-medlemmer utover dagen, sier Tromsø Høyres, Erlend Svardal Bøe. Sammen med arbeidsleder Daniel Hermansen jobber han på spreng for å forvandle Knoll og Tott til valgkamplokaler.

BORGERLIG KAOS: Innen neste lørdag håper Høyre at lokalene skal være klar til bruk. Fram til da er det litt kaos.  Foto: Haakon Steinmo

– Her skal folk kunne komme innom og slå av en prat, få en kopp kaffe, og diskutere politikk, sier Bøe og fortsetter:

– Vi så egentlig på noen andre lokaler, men så leste jeg i avisa at Knoll og Tott la ned i byen. Det var jo veldig synd, men da ringte jeg til eierne, og de hadde ikke noen planer for lokalene i tidsrommet. Da fikk vi leie lokalene.

Cafe

I første etasje skal de lage en Høyre-kafé, mens i andre etasje skal det bli konferanselokaler.

– Dette skal bli vårt «war room» i valgkampen. «We shall fight on the beaches, we shall fight in Bukta», sier en engasjert Bøe, tydelig inspirert etter å ha sett «Dunkirk» på kino.

DRILLET POLITIKER: – Jeg vet ikke helt hvordan denne fungerer, sier Erlend Svardal Bøe, mens han poserer for et bilde.  Foto: Haakon Steinmo

Hermansen er hyrt inn av Høyre til å pusse opp lokalene, og vil jobbe for partiet som valgkamparbeider ut valgkampen.

– Målet er at lokalene skal være ferdig pusset opp innen neste lørdag, sier Hermansen.

KUTT: Daniel Hermansen og Erlend Svardal Bøe er enig om at det er enklere og hyggeligere å kutte vekk tape, enn å kutte i budsjetter.  Foto: Haakon Steinmo

Flere år med lokaler

De forteller at de får leie lokalene for litt under markedspris.

– Vi skal også ha natteaksjoner hvor vi deler ut pølser og noe å drikke. Det har vi gjort tidligere år, med stor suksess.

De kan åpne toppen av inngangsdøra slik at de kan stå inne og dele ut pølser til forbipasserende

– Jeg lover å bruke ti netter fram til valgkampen på å dele ut pølser, sier Nør, og kommer med en av valgkampens første lovnader.

HALLO I LUKEN: Erlend Svardal Bøe (H) lover intet mindre enn ti nattaksjoner fram til valget.  Foto: Haakon Steinmo

De siste valgene har Høyre hatt valgkamplokaler, en trend Bøe tror har kommet de siste årene.

– Både vi og Arbeiderpartiet har hatt det, mens Ap nå har permanente lokaler i Vestregata. Vi har hatt ulike valgkamplokaler i sentrum siden kommunevalget 2011. En plass å møtes kan være en god måte å motivere våre egne folk, og et fint samlingspunkt. Jeg håper vi kan organisere valgvake her på valgnatta, sier Bøe.

Lokalpolitikeren har et håp om å la Knoll og Tott-ånden leve videre.

– Det hadde vært stilig om vi klarte å lage en egen Høyre-baguette her, sier han.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter