Bedriften som ikke er mer enn to år gammel kan nå smykke seg med tittelen som den beste aktøren innen reiseliv i Europa.

Prestisjetung pris

Luxury Travel Awards har av Financial Times blitt omtalt som reiselivets svar på Oscarstatuetten.

– Det er veldig stort for lille oss å få en sånn utnevnelse. Vi har konkurrert med store merkevarer som har utviklet opplevelsene sine over lang tid. Vi har bare hatt en full sesong til nå, så dette er veldig gøy, sier Marlene Lyko, daglig leder i Polar Adventures.

Utrolig

Kenneth Nyborg, medeier i bedriften forteller at de først ikke trodde på seieren.

– Vi måtte spørre oss om dette virkelig var sant. Vi føler oss ikke som et luksusfirma. Vi selger nordnorsk natur og det som hører med det. Vi har hørt om flere store selskaper som er overlykkelige bare for å være nominert til denne prisen. At vi nå har vunnet er fantastisk, sier han.

Godt Samarbeid

Nyborg er fornøyd med samarbeidet mellom de forskjellige operatørene i Tromsø.

– Vi har hatt et veldig godt samarbeid med lokale guider, og har lært veldig mye av andre aktører. Selv om vi er konkurrenter er vi opptatt av at hverandre skal lykkes, og jeg tror vi gjør hverandre sterkere, sier han videre.

Hiv og hoi: Eierne av bedriften feiret seiren i solen på båten.

Best i verden

Etter seieren har bedriften nå mulighet til å bli kåret til verdens beste turoperatør.

– Vi skal reise til London på en bankett på hotellet Waldorf Astoria. Når vi nå har vunnet prisen for Europa er vi nominert som en av ti andre som kan ta prisen som best i verden, sier han videre.

Bra for byen

Den daglige lederen er mer opptatt av hva det gjør for reiselivet i byen enn hva det gjør for bedriften.

– Jeg tror dette er bra for Tromsø. Med dette er vi med på å sette byen på kartet for resten av verden. Det er selvfølgelig litt gøy å kunne smykke seg med en sertifisering som best i Europa. Når det er sagt så vil vi ikke ta all æren for denne prisen. Vi tror at byen med sin varme og glede har hjulpet oss til å få til dette, legger hun til.