Rekordbesøk for Nordnorsk Kunstmuseum

18.472 personer har besøkt Nordnosk Kunstmuseum i første halvår av 2017.

REKORD: Nordnorsk Kunstmuseum har et rekordår.  Foto: Haakon Steinmo

nyheter

Det er 38,5 prosent flere enn fjordåret, med en økning på 5139 personer.

FORNØYD: Museumsdirektør Jérémie McGowan tror kunstutstillingene har truffet lokalbefolkningen. Foto: Tom Benjaminsen  Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

Museumsdirektør Jérémie McGowan tror årsaken til økningen er årets utstillinger.

– De to store utstillingene vi har vist dette halvåret består av kunst fra og om nordområdene, kunst som sier noe om identitet, historie, tradisjon og det komplekse samfunnet vi lever i, skriver McGowan en pressemelding.

Begge utstillingene er fremdeles mulige å se i Tromsø.

– Til høsten gjenåpner vi den faste utstillingen fra samlingen vår. Det blir like spennende og innholdsrikt på Nordnorsk Kunstmuseum i neste halvår, skriver direktøren videre.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter