Vinneren er kåret: Her får du byens beste burger!

Tidligere i år ble to sultne journalister sendt ut på det ærefulle oppdraget å kåre Tromsøs beste burger. Ti burgermåltider senere var dommen klar: Her serverer de byens beste hamburger.

BERØMMER DE ANSATTE: Emmas-gründer Anne Brit Andreassen sammen Juile Koth og Yachopo Carara.  Foto: Haakon Steinmo

nyheter

Kandidat 1: Blårock
Kandidat 2: Kitchen & Table
Kandidat 3: Ragnarok
Kandidat 4: Burger King
Kandidat 5: Flyt
Kandidat 6: Gründer
Kandidat 7: Bardus Bistro
Kandidat 8: Huken Pub
Kandidat 9: Burgr
Kandidat 10: Emmas under

Den velrenommerte restaurantens gründer, Anne Brit Andreassen, sier hun ble overrasket over utmerkelsen. Hun var nemlig ikke klar over at burgeren var med i testen før hun selv så saken i avisa.

– Dette var artig! Jeg er veldig stolt og takknemlig på vegne av alle de ansatte. Det er også spesielt gøy å danke ut plasser som Burgr og Blårock, forteller hun.

Selv innrømmer hun at Burgr lager en av hennes personlige favoritter i Tromsø – nest etter Emmas, selvfølgelig.

– Enhver lunsjplass med respekt for seg selv må jo ha en god burger, sier hun bestemt.

SJEFEN: Anne Britt Andreassen startet Emmas drømmekjøkken i 1998. Burgeren har vært med på menyen hele veien.  Foto: Haakon Steinmo

Varierende formel

Andreassen forteller at burgeren har vært å finne på restaurantens lunsjmeny siden stedet åpnet for nesten 20 år siden, men har blitt endret en del gjennom årenes løp.


Hvem har byens beste burger?
Du må velge et alternativ
 

– Vi har jevnlig variert tilbehøret og prøvd ut ulike typer brød. Vi er jo opptatt av god smak, og liker å samarbeide med å teste ut forskjellige varianter, forklarer hun.

– Kokkene her gjør en utrolig jobb, og det er ingen jeg beundrer mer enn dem, legger hun til.

Vil ikke endre oppskriften med det første

Dagens variant og testvinner er komponert av spisestedets nåværende kjøkkensjef, Rolf Johan Kanstad (25), som tidligere har jobbet på Jamie Olivers restaurant i London.

Andreassen kan imidlertid betrygge byens burgerentusiaster med at den nåværende formelen med bacon, aioli og coleslaw vil være den som blir gjeldende fremover.

– Nå kan vi ikke endre på noen ting! Vi prøvde oss en liten stund på en sommervariant med ajvar istedenfor aioli, men gikk ganske raskt tilbake til testvinneren, sier hun.

BURGERFANS: Stian Mathiassen (t.v.) og Jonas Heggås Molund er ofte innom Emmas for å spise burger. – Skriv at vi bestilte salat, utbryter Molund.  Foto: Haakon Steinmo

Jordnær og kortreist

I burgertesten benevnes forekomsten av hamburger på Emmas-menyen som noe uventet, da mye av den allmenne oppfatningen er at restauranten i all hovedsak tilbyr de litt mer avanserte og eksklusive gourmet-opplevelsene i byen.

Andreassen mener denne reaksjonen er mytebefengt.

– En del tror kanskje det er så mye finere og dyrere her enn hva det egentlig er. Vårt fokus i nesten 20 år har vært på kortreist, jordnær og ekte mat, med en meny preget av enkelhet, forklarer hun.

Hun understreker dette med at Emmas signaturrett er noe så folkelig som fiskegrateng.

«PRIMA VARE!»: Kombinasjonen av biffburger, bacon, aioli og coleslaw gjorde sterkt inntrykk på redaksjonens sultne burgereksperter.  Foto: Thor Anders Angelsen

Smør, og mer smør

Hva er så hemmeligheten bak byens beste burger? Ifølge Andreassen er det ikke så mystisk som man skulle tro, men innrømmer at den derfor ikke kan spises altfor ofte.

– For å lage god mat, må man bruke godt smør, og vil man lage bedre mat, må man bruke mer smør, sier hun.

– Og hva drikker man til burgermåltidet?

– En ærlig «rød-cola».

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter