Rema ville donere 100.000 kroner til Barnehuset, men politiet sier nei

Da Rema 1000 ville donere penger til Barnehuset, fikk de avslag.

DONASJON: Rema 1000 får ikke lov av politiet å donere penger til Barnehuset. 8Foto: Jon Terje Eiterå  Foto: Jon Terje Eiterå

nyheter

Pengene er en del av prosjektet «Hjertesaker». Der velger kundene flere organisasjoner som skal motta penger fra Rema 1000. Alle organisasjonene som får penger fra matvarekjeden, får minst 100.000 kroner.

Det var NRK som først omtalte saken.

Fikk avslag fra politiet

Da Rema 1000 ville donere penger til Barnehuset, fikk de avslag.

– For politiet er det slik at det er staten som er forpliktet til å finansiere politivirksomhet, og det fremgår direkte av politiloven. Det er viktig for oss at selv om våre beslutninger ikke påvirkes av at vi har mottatt slike gaver, så skal vi heller ikke etterlate et inntrykk av at beslutningene våre kan påvirkes av slikt, sier politimester Ole B. Sæverud til NRK.

Utviklingsfase

Hvis en organisasjon ikke kan motta penger fra «Hjertesaker», går disse til noen andre. Prosjektet er i utviklingsfasen.

– Det tar tid å plukke ut saker. Det vi har gjort nå er en bakgrunnssjekk for å undersøke om det er organisasjoner som vi kan gi penger til, sier pressekontakt i Rema 1000, Rebecca Ophus, til NRK.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter