Sent ute med søkingen? Så mange resteplasser er ved UiT

Søknadsfristen for høyere utdanning gikk ut for lenge siden, men det er fortsatt håp hvis du ønsker å studere i år.

Fortsatt ledig: Dersom du har litt lyst til å studere, kan du gå inn og se på alle de ledige studieplassene til UiT på Samordna opptak sine nettsider. Foto: Petter Strøm  Foto: Petter Strøm

nyheter

Dersom du ikke søkte på studieplass før fristen gikk ut i april, eller du ikke kom inn på de studiene du hadde søkt på, finnes det fortsatt muligheter dersom du er villig til å prøve noe nytt.

Mye ledig

Et kjapt søk på Samordna opptak (portalen for søking på høyere utdanning i Norge), viser at UiT fortsatt har en del studier med ledige studieplasser.

Blant annet bachelor i fysikk, geologi, kjemi, nautikk, religionsvitenskap og historie har ledige plasser.

– Vi har 58 restplasser ute fortsatt, sier direktør ved avdeling for utdanning på UiT, Heidi Adolfsen.

Fyller på

Dersom du fortsatt står på venteliste, kan det være at du kommer inn etter hvert.

– Vi har ventelister, så vi går gjennom og ser hvem som har takket ja. Og så fyller vi opp plassene, forteller hun.

De fleste kom inn på studier 20. juli. De som ikke kom inn da, ble satt på venteliste og skal i utgangspunktet ha fått svar på ventelisteplassen i suppleringsopptaket 29. juli. Om du ennå ikke har kommet inn, betyr nødvendigvis ikke at du ikke kommer til å gjøre det. Noen studier har etterfyllingsopptak. Der er fristen 4. august.

De ledige plassene følger «første mann til mølla»-prinsippet, så man bør søke raskt hvis man vil være sikker på å kapre en av restplassene.

– Etter hvert som vi fyller opp, tar vi de bort fra listen over ledige plasser, sier Adolfsen.

Søk kjapt

Informasjonsrådgiver ved Samordna opptak, Kristian Folkman, er enig i at man ikke bør vente for lenge.

– Man kan søke så lenge det er ledige studieplasser, men du bør i hovedsak være ferdig før studiestart, sier han.

Her er det ikke satt noen frist til når man får svar på søknaden, men du får svar etter hvert.

– Det sendes svar til søkerne som får tilbud om plass fortløpende i etterfyllingsopptakene, sier Folkman.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter