Feil i det elektriske anlegget på Berglund behandlingshjem

Kommunen har – etter tre måneder – ennå ikke rettet opp feilen.

må utbedres: Det elektriske anlegget på Berglund behandlingshjem må utbedres.Foto: Håkon Steinmo 

nyheter

Etter en kontroll utført av elsikkerhetsingeniør Roger Bræck 25. april, fikk Tromsø kommune påbud om å utbedre det elektriske anlegget på Berglund behandlingshjem. Tre måneder senere har Tromsø kommune ennå ikke sendt melding til det Det Lokale Eltilsyn (DLE) om at det elektriske anlegget er tilfredsstillende utbedret, til tross for at fristen for utbedring er utgått. Det opplyses at rapporten blir liggende som en heftelse på anlegget inntil manglene er dokumentert utbedret.

LES OGSÅ: Hytteeierne speilvenste arkitektenes tegninger, og fikk sitt drømmested

Kommunens ansvar

Videre i brevet kommer det fram at det et er kommunen som sitter med ansvaret for vedlikeholdet av anlegget

– Vi ønsker med dette å gjøre Dem oppmerksom på at det er De, anleggets eier, som har det hele og fulle ansvar for å holde det elektriske anlegget vedlikeholdt. Det er derfor Deres ansvar om det skulle oppstå brann eller berøringsskader på mennesker eller dyr, grunnet manglende vedlikehold på Deres elektriske anlegg, står det videre

LES OGSÅ: TIL ble beste nordnorske lag i Dana Cup

Skal ordnes opp i

Floris Kruitwagen, byggforvalter i Tromsø kommune sier at dette skal ordnes opp i.

– Vi er i en ferieperiode, så det tar litt tid. Det er ikke vanlig at kommunen bruker for lang tid på å utbedre slike feil eller mangler. Dette skal utbedres så fort som mulig, sier han.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter