Over 115.000 har besøkt Fjellheisen så langt i år

– Det er ganske vilt

Fjellheisen har hatt en god sommer med nesten 60.000 besøkende til sammen i juni og juli.

REKORDÅR: Daglig leder, Maria Kristiansen, er fornøyd med gode besøkstall for Fjellheisen, som ser ut til å gå mot rekordår. Foto: Ronald Johansen. 

nyheter

Rundt 30.000 mennesker tok turen opp til Fjellheisen i både juni og juli. Det er daglig leder, Maria Kristiansen, storfornøyd med.

– Det har gått mye bedre enn vi håpet på. I juli hadde vi en økning på cirka 10 prosent fra i fjor. Det er vi veldig fornøyde med, sier hun.

Rekordår

Så langt i år har 115.392 dratt opp til Fjellheisen.

– Det er ganske vilt, og utrolig artig. Hvis vi har like mange besøkende i august og ut året som vi hadde i fjor vil vi ende opp med rundt 170.000 besøkende, sier Kristiansen.

Dette vil i så fall være rekordtall.

– De gamle gondolene hadde ikke plass til like mange passasjerer, og hadde ikke samme hastighet som de nye. Derfor kan vi ikke sammenligne tallene. Men får vi 170.000 besøkende vil det helt klart være rekord, sier Kristiansen.

Turister og lokale

Cruisebåter og fint vær gir gode tall for Fjellheisen.

– Cruisebåtene genererer en del. Folk fra hele verden kommer hit, og du hører alle slags språk, sier Kristiansen, og fortsetter:

– Det er også mange norske turister her, og tromsøværinger som går opp med barna sine.

Flere gode dager

Den beste dagen i juni hadde Fjellheisen 2000 besøkende. Juli har ikke hatt én dag som har pekt seg ut, men heller flere dager med rundt 1500 besøkende.

– Dager med cruisebåter utmerker seg. Samt lørdager og søndager, det er tydeligvis da tromsø-folk tar turen. Vi hadde veldig mange like dager i juli, sier Kristiansen.

Og når det er arrangementer i byen lover dette også godt for besøkstallene til Fjellheisen.

– Vi merker når ting skjer i Tromsø. Når det er mange tilreisende, som under Arctic Race, er det veldig mange som skal opp på fjellet. Og er det godt vær skal alle opp hit.

Anbefaler gondolene

Kristiansen sier mange tromsøværinger går til fots opp til Fjellheisen, mens turistene velger gondolene.

– De fleste turistene er ikke godt nok skodd. Nå som trappa er stengt anbefaler vi dem å ta heisen. Det er de mest erfarne som går opp nå, men ingen regel uten unntak.