«Yttersia»-Kristian selger drømmehuset for å satse på musikken

– Nå er det alt eller ingenting

I fjor flyttet Kristian Andresen (23) inn i drømmehuset på Brensholmen. Nå selger han det for å satse for fullt på musikken.

DRØMMEHUSET: Kristian Andresen selger drømmehuset sitt på Brensholmen. .  Foto: Privat / Tom Benjaminsen

nyheter

– Nå er det alt eller ingenting. Det er ganske nervepirrende, sier musikeren som for mange er kjent fra NRK-programmet «Yttersia».

Andresen har lenge jobbet som fisker, men det er det slutt på. Nå er det kun musikken som gjelder.

– 90 prosent av dem jeg kjenner sier at jeg er en idiot, resten sier jeg bare må peise på. Men man kan ikke høre på hva andre sier. Til slutt måtte jeg bare ta et valg, sier han.

Bygget selv

Huset har Andresen selv vært med å bygge.

– Det er jævlig kjedelig å måtte selge det. Jeg har jo fått det akkurat sånn som jeg ville ha det. Også har jeg lagt ned utallige timer med arbeid. Men du må gi slipp på noe for å oppnå noe annet, sier han.

PÅSKE: Andresen flyttet inn i påsken 2016. Her med kameratene (fra venstre) Vegard Jørgensen, Trygve Teigen og Gustav Jensen. Foto: Kent-Einar Myreng. 

Det var ikke en enkel beslutning å selge huset på Kvaløya.

– Jeg gikk lenge og tenkte på det før jeg bestemte meg. Enten måtte jeg bli i huset og ikke få til noe, eller bare gi jernet og se hva som skjer, sier musikeren.

Innspilling i Oslo

Andresen har gitt ut tre singler som alle har gått bra på Spotify. Men musikken og Brensholmen lar seg ikke så lett kombinere.

– Singlene har gått over all forventning. Men det er utrolig vanskelig å leve av musikk når man bor her, det er så langt mellom musikerne. Jeg kommer nok til å flytte sørover til Oslo. Der er det kortere mellom lokaler jeg kan spille på, og flere musikere, sier Andresen, og fortsetter:

– Til høsten skal jeg spille inn en EP i Oslo med en produsent. For å spille inn i studio trenger jeg kapital.

– Jeg bekymrer meg aldri

Huset ble lagt ut for salg på fredag. Andresen er ikke bekymret for å få huset solgt.

– Jeg bekymrer meg aldri over noe, sier han.

Huset har en prisantydning på 3,45 millioner kroner.

– Får jeg det er jeg fornøyd, sier Andresen.

Han og megler, Jørn Nerdal, sikter seg inn mot både lokale kjøpere og folk som er på jakt etter fritidsboliger.

– Det er to forskjellige markeder å jobbe i. Både huset og plasseringen er veldig bra, og jeg mener det er verdt prislappen, sier Nerdal.