Eksporterte fisk for 6,7 milliarder

Juli var en god sommermåned for norsk sjømateksport.

GOD SOMMERMÅNED: Norge eksporterte fisk for 6,7 milliarder kroner i juli. Foto: Marius Fiskum/Sjømatrådet 

nyheter

Norge eksporterte nemlig 138.000 tonn sjømat for 67 milliarder kroner i juli. Selv om volumet var fire prosent lavere, økte eksportverdien med 115 millioner kroner, tilsvarende to prosent, sammenlignet med samme måned i fjor.

– Juli var en god sommermåned for norsk sjømateksport. Lakseeksporten alene kom på 5 milliarder kroner, som er en økning på syv prosent fra juli i fjor. Vekst i eksportvolumet av laks i juli kombinert med fortsatte høye laksepriser ga rekord i eksportverdien, sier Paul Aandahl analytiker i Norges sjømatråd i en pressemelding.

LES OGSÅ: Fiskeriministeren til krig mot fiskesmuglere

Verdien på ørret halvert ...

I juli ble det eksportert 2.100 tonn ørret for 169 millioner kroner. Det er en volumnedgang på 61 prosent, og en verdinedgang på 50 prosent, sammenlignet med juli i fjor.

Ser man på hele 2017 under ett har Norge eksportert 56 prosent mindre enn samme periode i fjor.

LES OGSÅ: Ett tonn turistfisk tatt på vei ut av landet

... Mens torsken øker

Både eksporten av fersk- og fryst torsk økte i juli sammenlignet med samme måned i fjor. Fersk torsk økte med 52 prosent i volum og syv prosent i verdi, mens fryst torsk økte med tolv prosent i volum og 13 prosent i verdi.