Da tok nemlig Eline Kjørsvik (16), som har sommerjobb ved sykehjemmet, med seg ponnien jarl til arbeidsplassen.

– Jeg og pappa fikk ideen etter at flere av de eldre på sykehjemmet har fortalt at de hadde ponnier og hester da de var små. Jeg tenkte at jeg kunne bidra med min egen hobby, forteller Kjørsvik, som har holdt på med ponniridning ved Tromsø Ryttersportsklubb siden hun var tre år gammel, og fremdeles jobber i stallen som assistent.

Stilte med ponni og transport

Ifølge Kjørsvik var klubben lett å be da hun spilte inn ideen om sykehjemsbesøket.

– Jeg synes det var en fantastisk idé! Det er mange av beboerne som har vokst opp med hest, og når Eline ønsker å gjøre en forskjell, ja da stiller vi mer enn gjerne opp. Vi ønsker å være med å gi noe positivt tilbake til byens befolkning, bekrefter Ellen Sverdrup, som i likhet med Kjørsvik har jobbet mye med klubbens ponnier.

Ryttersportsklubben stilte med både ponnien Jarl og transport fram og tilbake fra sykehjemmet.

KOS Både Jarl og beboerne så ut til å stortrives med sykehjemsbesøket. Foto: Elisabeth Meløy

Trosset rengværet

Da Jarl på torsdag ble sluppet løs foran sykehjemmets hovedinngang, strømmet både eldre og ansatte ut for å møte ham. Ifølge fag- og kvalitetskoordinator ved sykehjemmet, Elisabeth Meløy, ble det nokså fullt etter hvert.

REGN Da Jarl og Eline Kjørsvik ankom sykehjemmet, begynte det å regne tungt. Verken ponnien eller de eldre så imidlertid ut til å bry seg om det våte været. Foto: Elisabeth Meløy

Hun medgir at været ikke var helt som planlagt, da en kraftig regnbyge la seg over sykehjemmet omtrent idet Jarl steg ut av bilen, men det la heldigvis ingen demper på stemningen.

– Etter at han hadde tatt forsamlingen i øyesyn og smakt på gresset utenfor, fikk han gå rundt og hilse på beboerne. Mange var frempå og strøk og klappet Jarl, mens noen av litt mer reserverte. Et halvt brød og noen gulrøtter dukket opp og mange beboere fikk mate Jarl, til store glede for både dem og ham, forteller hun.

Aksjon Ungdom

I sommer har en rekke ungdommer mellom 14 og 18 år jobbet på sykehjemmene i byen som en del av Aksjon Ungdom, et kommunalt tiltak hvor kommunen gir sommerjobb til ungdom på sykehjem, i hjemmetjenesten og på dagsenter for å skape trivsel og økt aktivitet i de rolige sommermånedene. Kjørsvik er en av disse.

– Da hun lurte på om hun kunne ta med Jarl på besøk, tenkte jeg at det var midt i blinken! Vi har tidligere hatt lam og hunder på besøk, men det er første gang vi har fått ponnibesøk, forteller Meløy.