– Sommerværet er ikke over

I hvert fall hvis vi skal tro Vervarslinga.

HÅPER PÅ MER SOMMER: Fra venstre: Tor Magnus Pettersen (18), Idun Sandbakk (17) og Vegard Hauan (18) tok et forfriskende bad i Telegrafbukta på søndag da gradestokken viste opp mot 20 grader. De håper på flere sommerdager før skolestart og høst.   Foto: Silje Løvstad Thjømøe

nyheter

– Jeg håper han har rett, for jeg har lyst på enda flere sommerdager før skolen begynner, sier Vegard Hauan (18).

Sammen med Idun Sandbakk (17) og Tor Magnus Pettersen (18) har han akkurat kommet opp fra vannet etter et nokså kaldt bad fra brygga ved Telegrafbukta søndag ettermiddag.

– Det var kanskje åtte grader i vannet, så det var ikke akkurat deilig. Men vi bader hver sommer uansett, og i dag passet det bra siden det var godt vær, sier Sandbakk.

Kan få lyn og torden

For selv om mørke skyer truer lenger ut mot horisonten, har søndagen vært en nokså varm dag i Tromsø med grader opp 20 pluss.

Og skal vi tro meteorologikonsulent Rune Skoglund ved Vervarslinga for Nord-Norge, vil de tre ungdommene få flere muligheter til å hoppe i havet.

– Sommerværet er ikke over, det er mange dager igjen av august og vi vil få flere fine sommerdager, sier Skoglund.

Men likevel kan han ikke si eksakt når det varme været vil inntreffe igjen.

– Det kan komme byger allerede i kveld, men det er usikkert hvor det dukker opp. På Senja har de hatt lyn og torden, men det kan se ut som vi går klar av det i dag. I morgen er det derimot usikkert når det gjelder lyn og torden, men det som er sikkert er at det vil regne noe på mandag, sier Skoglund og legger til at det nå om sommeren er svært usikre prognoser fremover i tid.

– Det er et nokså skiftende vær for tiden, og derfor vil man også bomme innimellom.

Sommer på det normale

Hva gjelder temperaturer sier Skoglund at dette vil holde seg nokså stabilt.

– I den kommende uken vil temperaturen på dagtid komme opp i 17 grader, men det ser ikke ut til at vi får det mye varmere de neste dagene. Men som sagt, sommeren er ikke over.

Videre opplyser Skoglund at gjennomsnittstemperaturen for juni og juli i år har vært tilnærmet normal, men henholdsvis 9,8 og 11,3 grader.

– Dette er helt normalt. Jeg har hørt folk si at det har vært en kald sommer, men det er nok bare hukommelsen som spiller dem et puss, sier han og ler.