Dette er sommerens tatoveringstrender

– Dette er veldig populært nå. Og særlig blant jenter.

NY TATOVERING: Natalie Nordstrøms (22) femte tatovering er blant de mest populære man kan ta for tiden – store roser på overarmen. Tatovør Robin Jensen (23) forteller om en travel sommer, der mange ønsker lignende tatoveringer. FOTO: SILJE LØVSTAD THJØMØE 

nyheter

Det sier tatovør ved Tromsø Classic Tattoo, Robin Jensen (23), mens han legger siste hånd på en større rose-tatovering.

Natalie Nordstrøm (22) fra Nordreisa sitter i tatoveringsstolen på andre timen. Hun har fått store deler av overarmen dekorert i det som beskrives som en av de mest populære tatoveringene for tiden.

– Mange har lignende tatoveringer av roser for tiden, så da fikk jeg en idé om hvordan det skulle bli, Jeg er veldig fornøyd med hvordan den ser ut, så dette blir nok veldig fint, sier Nordstrøm og kikker seg i speilet. Nå mangler bare skyggeleggingen så er tatoveringen til rundt 5.000 kroner ferdig.

Dekker til: Mange kommer også inn for å friske opp eller dekke til gamle tatoveringer. Her ser man før og etter en cover up. Foto/tatovering: Sunniva Skadefryd Pedersen 

Mandalaer og skrift

For sommeren er høytid for tatoveringer, og det er ikke bare Nordstrøm som har stukket innom Tromsø Classic Tattoo den siste tiden.

– Det er flere folk om sommeren, og det blir også mer drop-in siden folk har bedre tid, forklarer Jensen.

– Hva vil du si er de mest populære tatoveringene nå?

– Dette er veldig populært nå. Og særlig blant jenter, sier Jensen og peker mot overarmen til Nordstrøm, før han legger til:

– Vi tatoverer også mye indiske mønster som kalles mandalaer. Og det er fortsatt mye skrift.

Tatoveringstrend: Å tatovere mandalaer er, ifølge Robin Jensen ved Tromsø Classic Tattoo, populært for tiden. Foto/tatovering: Robin Jensen 

Jensen sier at armen er den vanligste plassen folk ønsker tatoveringer.

– Gutter ønsker seg som regel tatoveringer på armen, for det er der de vises. Jenter for så vidt også, men de er litt flinkere til å ta på hele kroppen, sier han.

Sydentatoveringer

Du har kanskje hørt historier om bekjente som har vært på en snurr i Syden og våknet opp med en tatovering? Jensen sier det hender det kommer kunder inn med tatoveringer de angrer på.

– Det er et par stykker som kommer inn i løpet av sommeren. De fleste lar det likevel gå en stund før de gjør noe med det, liksom «denne tok jeg i Tyrkia i fjor», forteller han.

Det som ofte kjennetegner tatoveringer folk har tatt i utlandet, er at kvaliteten på jobben som er gjort er dårlig.

– Men det er ikke alle sjapper i Syden som er like ille, påpeker Jensen.

Må dekke til

Total forandring: Det er kanskje vanskelig å forestille seg, men under denne uglen var det Jensen vil karakterisere som en drage av noe slag. Foto/tatovering: Robin Jensen 

I Tromsø finnes det ingen som tilbyr å fjerne tatoveringer med laser. Den mest benyttede metoden er derfor å dekke til tatoveringene med nye tatoveringer, såkalte «cover ups».

– Vi hadde en som kom inn med en stor klo, som ikke lignet en klo i det hele tatt. Den dekket vi til med en stor, mørk ulv og det ble kjempebra, forteller Jensen.