Enda en elg på vei til Tromsøya

Mandag ettermiddag ble det observert en elg på vei fra Kvaløya til Tromsøya.

SVØMMER: Her svømmer elgen over fra Kvaløya til Tromsøya.  Foto: iTromsø-tipser

nyheter

Søndag var det tre elger på Tromsøya. Den ene, en fjorårskalv, kom seg over til fastlandet. De to andre, ei elgku og årskalven hennes, er det usikkert hvor befinner seg.

Nå har en elg blitt observert svømmende fra Kvaløya til flyplassområdet på Tromsøya. Det er usikkert om dette er en av elgene fra i går, eller en ny elg.

– Det ble observert en elg på Kvaløya i dag tidlig, det kan være denne som er på vei til Tromsøya nå. Om dette er en av de fra i går som er på vei tilbake vet jeg ikke, sier Einar Mellomgård, leder for Tromsøs ettersøksring.

En iTromsø-tipser meldte ifra om elgen, som ifølge tipseren er på vei til flyplassområdet.

– Det er ikke så mye vi kan gjøre med elgen. Jeg tror ikke de blir værende på Tromsøya, sier Mellomgård.

LES OGSÅ: Elgkua og kalven hennes er fortsatt igjen på Tromsøya: – Ikke kom mellom dem

Han oppfordrer folk til å holde avstand.

– Folk må ikke samle seg rundt dyrene. Da blir de stressa. Vi må bare vente og se hva som skjer, og håpe elgen snur og vender tilbake, sier Mellomgård.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter