Dette må du huske på før du reiser på sydentur

Tromsø kan ikke skryte av sommeren så langt i år, og for noen frister det med en sydentur. Dette bør du tenke på før du bestiller billetter.

SYDEN: Når gråværsskyene henger over Tromsø, frister det ekstra mye å ligge på en strand i Syden. Foto: Ronald Johansen  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Tromsøværingene er mer vant til å se grå skyer i stedet for sol om sommeren. Kanskje ikke så rart siden Tromsø knapt har hatt syv offisielle sommerdager så langt i år.

– Reisekupp

Dersom man har én eller to uker ferie til overs, er det ennå ikke for sent å booke sydenreise.

– Perioden etter skolestart er tradisjonelt en av årets beste for å gjøre reisekupp. Mange av oss er tilbake på jobb og skole, men vi har fremdeles fly og hotell å fylle. Dermed dumpes prisene for å øke etterspørselen, forklarer Tonje Løkaas Fossum, informasjonsdirektør i Ving i en pressemelding.

Går man for en sydentur, bør man være raskt ute.

– De beste hotellene går alltid først, og det gjelder også for restplasser. Blant annet ligger flere av våre populære Sunwing hotell nå ute til under 2000 kroner per person, og det er ikke ofte at skjer.

– Sjekk totalprisen

Et tips er å gå for pakkereiser når man bestiller sydentur – hvor fly og hotell er inkludert i prisen.

– Det er viktig å huske på at selv om høysesongen er over her i Norge, så er det fortsatt høysesong ute i Europa. Derfor bør man alltid sjekke totalprisen på reisen sin, og ikke bare kjøpe en billig flybillett hvis man samtidig ikke har noe sted å bo. Da lønner det seg å kjøpe en pakke med både fly og hotell, sier Fossum i pressemeldingen.