Nå kan du fly fra Tromsø til Trondheim med FlyViking

FlyViking har opplevd en eventyrlig vekst siden de startet opp i mars i år. Nå ekspanderer de.

Ny rute: Den nye ruten skal gå fra Tromsø til Trondheim, via Bodø og Skagen. Foto: Privat 

nyheter

iTromsø kunne i forrige uke melde om at det nyoppstartede flyselskapet nøt godt av Widerøes mange kanselleringer i sommer. De har nylig også hentet to nye fly. Slikt blir det nye ruter av.

Til Trondheim

Den nye ruten blir å gå fra Bodø til Trondheim. Flyet vil imidlertid starte i Tromsø om morgenen, så du kan fly til Trondheim fra Tromsø via Stokmarknes og Bodø.

Administrerende direktør, Stein Terje Dahl, er strålende fornøyd. Han forteller at det var ingen tilfeldighet at de valgte nettopp strekningen ned til Trondheim.

– Det er en av de store rutene i Norge. Det skal utrolig mange passasjerer dit allerede. Samtidig øker togtrafikken. Det går mye fly fra Trondheim videre og videre i systemet, så det blir lett for folk å fly videre. Det vil også være et godt alternativ til tog, sier Dahl.

– Alle studenter, offentlig næringsliv og økende turisme fra Trondheim og nordover gjør at vi ønsker å forlenge rutenettet fra Trondheim og nordover, fortsetter han.

LES OGSÅ: Dette er FlyVikings tredje fly - om noen uker får de to nye

Populær strekning: (f.v.) Ola Giæver jr., Stein Terje Dahl og Svein Eriksen har god grunn til å smile. De har troen på at strekningen vil bli populær både blant reisende nordlendinger og trøndere. Foto: Arne Teigen/Framtid i Nord 

Billettprisene på strekningen mellom Bodø og Trondheim vil, ifølge Dahl, være på 799 kroner og 999 kroner, og fleksibilitetsbilletter vil ligge på 1499 kroner.

– Det mener vi er et moderat prisnivå. Fleksibilitetsbillett til 1499 kroner mener vi er billig, spesielt når vi ser hva andre selskaper tar for billetter dagen før. Flyr du via Bodø og kommer fra Tromsø vil det være noe dyrere, sier han.

Det vil være avganger 6 dager i uken, alle dager bortsett fra lørdag. Og ruta åpner snart.

– Mandag 4. september åpner vi ruta. Da justerer vi ruteprogrammet, så stikker vi sørover fra Bodø etter å ha flydd fra Tromsø, via Skagen og til Trondheim, sier Dahl.

Det er ikke bare en ny strekning de lanserer i dag. De har også gjort interne endringer som skal gjøre det lettere for passasjerene.

– Vi har også gjort endringer i det interne systemet, slik at det blir lettere å fly gjennom hele vårt rutenett. Det skal bli lettere å få connections internt i trafikksystemet vårt, sier en fornøyd Dahl.

LES OGSÅ: Så mye tjener FlyViking per solgte billett

Stor etterspørsel

Dahl forteller at det er større etterspørsel som har gjort det mulig for FlyViking å nå ekspandere rutetilbudet sitt ytterligere.

– Vi har større flyflåte og fått mer crew inn. Vi har også hatt større etterspørsel, og gode tilbakemeldinger fra markedet, sier han.

Dahl medgir at de i nærmeste fremtid også vil lansere flere ruter, men vil ikke si noe ytterligere enn det nå.

– Vi vil ikke spesifisere steder eller tider. Nå gleder vi oss bare over disse nyhetene, avslutter Dahl.