Tromsø-mann tiltalt for Nav-svindel på en kvart million kroner

I ett år skal mannen ha fått utbetalt dagpenger han ikke hadde krav på.

MÅ MØTE I RETTEN: Mannen som jobbet i en bedrift i Tromsø må onsdag møte i retten, tiltalt for grovt bedrageri.  Foto: Petter Strøm

nyheter

Onsdag møter en 42 år gammel mann fra Tromsø i Nord-Troms tingrett, tiltalt for å ha svindlet Nav for 233.128 kroner.

I perioden 1. august 2013 til 8. februar 2015 sendte han inn elektronisk meldekort til Nav der han oppga å ha arbeidet 728 timer. Påtalemyndigheten mener derimot at han har mottatt lønn for minst 2.644,5 timer fra en arbeidsgiver i Tromsø.

Dermed fikk han utbetalt nesten en kvart million kroner i dagpenger, som han ikke hadde krav på.

Anses som grovt

I tiltalen kommer det fram at bedrageriet anses som grovt da handlingen har voldt betydelig økonomisk skade.

– Det er beløpets størrelse som gjør at vi anser det som grovt, sier politiadvokat i Troms politidistrikt, Lisa-Mari Ellingsen, til iTromsø.

Hun er aktor i saken, og forteller at mannen har vært samarbeidsvillig overfor politiet.

– Han vil også forklare seg i retten i morgen, sier Ellingsen.

Oppdaget gjennom kontroll

Politiet ble først kjent med saken etter at Nav anmeldte mannen.

– I forbindelse med en kontroll gjort av Nav ble de uriktige opplysningene oppdaget. De meldte fra til politiet, sier Ellingsen.

42-åringen risikerer nå opptil seks år fengsel.

Mannens forsvarer, Fredrik Storø, sier til iTromsø at han ikke ønsker å kommentere saken. Det er ikke kjent hvordan han stiller seg til skyldspørsmålet.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter