Tromsømann dømt til å betale 26.000 kroner i bot etter fyllekjøring

Mannen i 60-årene sier han ikke husker noen ting av kjøreturen. Nå er han dømt.

Nord-Troms tingrett  Foto: Trond Tomassen

nyheter

Mannen er i Nord-Troms tingrett dømt til 30 dagers betinget fengsel, og en bot på 26.000 kroner skriver VG.

Det var Nordlys som først omtalte saken.

Turen startet i Tromsø og endte utenfor kjøpesenteret K1 på Langnes i mars i år. Selv om mannen opplyser at han ikke husker noe av kjøreturen, har han gitt en uforbeholden tilståelse, står det i dommen.

Politiet skriver i sin anmeldelse at mannen fremsto synlig beruset da han ble pågrepet, og en prøve på stedet viste at han var alkoholpåvirket. Mannen ble kjørt til legevakten, som tok blodprøve av ham.

Den viste at mannen hadde hele 3,27 i promille.

En promille over 3 medfører ifølge Folkehelseinstituttet høy risiko for pustestans og død. En promille over 4 medfører død hos de aller fleste, ifølge instituttet.

I tillegg til boten og fengselsdommen mister mannen førerkortet i to og et halvt år, og må avlegge ny førerprøve dersom han ønsker å kjøre bil igjen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter