Grillkonge og monstergrill til Arctic Race

«Grillkonge» og «Monstergrill» er ikke vanligvis uttrykk man forbinder med sykkelrittet Arctic Race, men til helga må du det.

GRILLMESTER: Souschef Mats Fjell på Ishavshotellet og grillkonge Craig Whitson skal sørge for grillmat til sultne tromsøværinger under Arctic Race. Begge foto: Privat  Foto: Privat

nyheter

Både Rema 1000 og Scandic Ishavshotell inviterer til grillfest under helgas Arctic Race of Norway.

– Vi har kylling, pølser og «sliders». Det blir skikkelig stemning for folk som vil komme for grilling og for å heie på dem som sykler, sier kjøpmann Kristina Antonsen i Rema 1000 på Kvaløysletta.

– Mister Grill

I forbindelse med Arctic Race ønsket Antonsen og resten av de ansatte å skape litt ekstra stemning.

– Vi kontaktet regionkontoret for å høre om de ville være med å arrangere noe. Så booket de Craig Whitson, forteller Antonsen entusiastisk.

Whitson er en norsk-amerikansk grillkonge som har utviklet Rema 1000 sin grillserie.

– Han er jo Mister Grill. Det kommer til å bli skikkelig bra.

Lørdag vil Whitson stå utenfor butikken å grille mens rittet pågår.

Monstergrill

Søndag er det Scandic Ishavshotell som tar over grillfesten.

– Vi har kjøpt inn en monstergrill på to tonn som skal stå for grillmaten på søndag, forteller Johanne Christine Henriksen ved Scandic Ishavshotell.

Monstergrillen skal ifølge Henriksen mette hele fem tusen munner i løpet av kvelden.

– Hvis vi klarer å servere så mange tusen tromsøværinger er det en skikkelig prestasjon, forteller hun.

Grillen har blitt kjøpt inn for slike store arrangementer, og fikk prøve seg ut under Buktafestivalen.

– Grillen er direktøren og kjøkkensjefens stolthet.

– Det blir nok mat

Både Rema og Ishavshotellet serverer gratis grillmat, men er ikke redd for å gå tom av den grunn.

– Med hele 1,7 tonn matvarer kan vi mette flere tusen munner, forteller Henriksen.

Hun forteller at de har fått hjelp fra flere leverandører og håper det vil bringe flere mennesker til sentrum.

Antonsen er heller ikke bekymret over mengden mat.

– Vi har en hel butikk å ta av. Også har vi bestilt inn så mye matvarer at vi virkelig trenger at folk kommer og spiser den opp, sier hun.