Stor økning i reisende til og fra Tromsø

Nærmere 200.000 passasjerer reiste via Tromsø lufthavn i juli.

Tromsø lufthavn, Langnes.  Foto: Christer Pedersen / iTromsø

nyheter

Avinor melder i en pressemelding at hele 182.790 passasjerer reiste via Tromsø lufthavn i juli. Det er en økning på 6,6 prosent sammenlignet med fjoråret.

Bak tallene ser vi at innlandsreiser økte med 5,8 prosent, mens utenlandsreiser økte med hele 16 prosent.

- Den fine veksten i reiselivet i nord vises godt i tallene vi kan presentere i dag. Vi har god økning i antall reisende via norske lufthavner og mange glade feriegjester på våre charter- og ruteavganger til utland, sier Mona Ringstrand, Kommersiell sjef ved Tromsø lufthavn i pressemeldingen.

Hun legger til at det har vært en økning i alle årets måneder for flyplassen. Økningen for Tromsø lufthavn til nå er på totalt ni prosent.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter