«Drømmeflyet» satt kursen mot Kristiansand: – Givergleden har vært helt enorm

I går lettet Widerøes «Drømmefly» fra Tromsø til Kristiansand med barn og pårørende tilknyttet barnekreftforeningen Troms og Finnmark. Der ventet en dag fylt med overraskelser!

UT PÅ TUR: Flyets 50 seter er fullbooka og lørdag morgen satte «Drømmeflyet» kursen mot Kristiansand for en dag fylt med moro.   Foto: Widerøe

nyheter

De siste ti årene har Widerøe satt et fly til disposisjon for å gjennomføre «Drømmeflyet» i samarbeid med Barnekreftforeningen. Turen går en ny plass hvert år, og i år går flyet fra Tromsø.

Med seg har de en rekke barn under behandling for kreft og som har blitt friske, som nå kan se fram til en noe spesiell dagstur.

– I år tar vi med oss en 300-maskin med 50 seter, og alle setene vil være i bruk. Barnekreftforeningen har plukket ut barna og vi sponser turen for både dem, foreldrene og søsken. Målet er at de ikke skal trenge å bruke en eneste krone, og vi har jobbet i nesten et halvt år nå med å skaffe sponsorer til alt fra flybensin til mat, forteller Merethe Stiberg, i kabincrewet til Widerøe.

– Ikke mulig med vanlige ferier

Stiberg har sammen med seks kolleger satt sammen programmet og jobbet med å få inn alt de trenger for å gjennomføre turen. Det inkluderer å sikre mulighet til å lande i Trondheim i fall noen blir akutt syk, hotellrom like ved dyreparken om noen av barna skulle bli slitne i løpet av dagen og en rekke andre tiltak som sørger for at barna og deres spesielle behov blir så godt ivaretatt som mulig.

– Barn som er under kreftbehandling har ofte ikke mulighet til å dra på vanlige ferier, så dette er en dagstur hvor vi prøver å pakke inn en skikkelig ferie på kun én dag. Ungene får seks timer i dyreparken, og så har vi en del overraskelser planlagt under turen til og fra. Dette er noe mange har sett fram til og mine gleder seg i alle fall til turen, forteller Stiberg.

Enorm giverglede

Pakket og klar: Vetle Sebastian (7) og storesøster Madelin Stiberg (9) har fått egne Widerøe-uniformer for anledningen og har pakket ryggsekker for alle barna som skal være med på «Drømmeflyet» fra Tromsø. Foto: Privat 

 

Stiberg har selv en datter, Madelin (9), som fikk en kreftdiagnose i 2013. Hun ble friskmeldt for et og et halvt år siden, og hun og broren Vetle Sebastian (7) har hjulpet til med å pakke de sponsa sekkene som alle barna på turen får.

– Jeg oppdaga på et punkt at vi hadde for få sekker, og la ut en forespørsel om hjelp på en av Tromsø-gruppene på Facebook. Da tok Rune Madsen hos Roald Madsen A/S kontakt og fikset sekker fylt med diverse ting for alle barna. Vi har også fått sponset stort og smått fra alle mulige bedrifter. Givergleden har vært helt enorm. Ungene mine skal også være med på turen siden Madelin er med i barnekreftforeningen og gleder seg veldig til å dele ut sekkene, forteller Stiberg.