Hilmarsen sa tidligere i uken til iTromsø at han helhjertet støtter kommunens overtakelse av Kunstforeninga i Muségata, og at en oppussing av den gamle svømmehallen til 100 millioner vil være bortkastet når Tromsøbadet står ferdig neste år.

Sandnes mener Hilmarsen bruker villedende tall om byggeprosjektet.

– Budsjettet til Tromsøbadet er på 799 millioner, en halv milliard under hva Hilmarsen oppga, sier han.

– Trenger ingen dugnad

Fremskrittspartipolitikeren sier han heller ikke klarer å se hvordan kommunen skal klare seg økonomisk ved en oppussing av Kunstforeningen.

– Det vil koste kommunen 50–60 millioner kroner i vedlikehold av Muségata. Ser man på budsjettet til Tromsø kommune vil de i 2021 ha en gjeld på 11,2 milliarder kroner, som er i landstoppen. Kostnadene i Muségata er ikke budsjettert og vil havne på toppen av dette, sier han, og legger til:

– Selv om det er valgkamp kan man ikke skjule konsekvensene for folk.

Sandnes mener også at en idédugnad for Alfheim-bygget er poengløs.

– Vi trenger ingen dugnad – et bad kan kun brukes som et bad. Det vi må se på er hvilket bygg som er mest samfunnsnyttig, og om man vil ha Alfheim som et alternativ til Tromsøbadet eller ikke, sier han.

– Sandnes glemmer inntjeningen

Hilmarsen bekrefter at budsjettet Sandnes oppgir er riktig, men at han selv forholder seg til tallene kommunen oppgir fra låneopptaket.

– Jeg oppga et omtrentlig tall, etter at merverdiavgift, samt midler fra fylkeskommunen, Kulturdepartementet og tippemidler er trukket fra, men dette kan ha steget, sier han.

Han mener også at Sandnes glemmer inntjeningen til badet i regnestykket.

– Det koster å ha gode fasiliteter, men med god drift kan mye tjenes inn igjen, sier Hilmarsen, og viser til at Polarbadet gikk med overskudd i fjor.

Avdelingsdirektør i kommunens avdeling for kultur og idrett, Bjarte Kristoffersen, oppgir at lånebeløpet i dag er på 497 millioner kroner inkludert kostnader med klatrehallen, som klatreklubben selv skal betjene.

– Netto lån knyttet til klatrehallen er på 24 millioner kroner. Det vil si at kommunens gjeldsbelastning knyttet til selve badet er ditto lavere, skriver Kristoffersen til iTromsø.

Viser til Fokus kino

Hilmarsen står fremdeles fast på at Alfheim-bygget kan brukes til veldig mye forskjellig.

– Bygget er uansett utdatert som bad, så man burde se til andre måter å bruke det på. Den beste måten å vedlikeholde et hus er ved bruk, og gamle Fokus kino er et godt eksempel på dette, sier høyrepolitikeren.

Han forteller han heller ser fram til at byens nye bad står ferdig.

– Jeg sykler ofte forbi Templarheimen for å følge prosessen, og gleder meg til kunne ta Tromsøbadet i bruk.