– Jeg har betalt 52.000 kroner til partiet sentralt. Min kone, Eli Berg, har bidratt med 11.200 kroner. Dessuten har Bjørn Egil Johansen gitt 37.000 kroner.

– Jeg vet også at Mads Gilbert overfører alle godtgjørelsene til partiet. Hva det utgjør i sum, vet jeg ikke, sier Olsen.

Får bidrag

Denne høsten har Rødt i Troms et valgkampbudsjett på 50.000-55.000 kroner. Det gir oss mulighet til å besøke samtlige kommuner før valgdagen.

Olsen, som er partiets gruppeleder lokalt, sier at selv om det lokalt er gitt støtte på over 100.000 kroner, havner ikke pengene i den lokale kassa.

Rettferdig fordelt

– Det er partiledelsen sentralt som på en rettferdig måte fordeler valgkamppenger.

Ifølge Jens Ingvald Olsen stammer de fleste, lokale bidragene fra møtegodtgjørelsen som folkevalgte får.

– Det overføres selvsagt etter at utgiftene er trukket fra.

– I tillegg betaler samtlige en obligatorisk årskontingent på 450 kroner. De som ønsker, gir også støtte ut over det, sier Olsen.

Helt grei ordning

Jens Ingvald Olsen har ingen betenkeligheter med å sende 52.000 kroner til partiet.

– Det er både naturlig og fornuftig og noe alle politiske engasjerte burde gjøre.

– Vi har ingen rike onkler som kommer med millionbeløp til partiet – slik Høyre har gjennom Rimi-Hagen og Arbeiderpartiet gjennom Trond Mohn og LO. Her snakker vi om summer som vi bare kan drømme om.

Trangt budsjett

– Til tross for små bidrag og trange budsjett, mener jeg at Rødt driver en god valgkamp.

– Det vises blant annet ved forrige valg hvor partiet fikk stemmer i samtlige kommuner i fylket. I sum ga det oss 6,2 prosent av stemmene – noe vi også håper å få til ved stortingsvalget i neste måned.

Betaler også

Det hører med til historien at også SV-politikerne Pål Julius Skogholt og Ingrid Marie Kielland sender henholdsvis 13.500 og 14.520 kroner til sin partikasse.

Samtlige bidragsytere her til lands blir registrert når de gir partistøtte. Det er i henhold til Partiloven hvor det heter at alle registrerte politiske parti er pålagt å rapportere valgkampbidrag over 10.000 kroner. Det skal skje senest innen fire uker etter at pengene er på konto.