Student tar UiT for retten

En student tar UiT – Norges arktiske universitet for retten.
nyheter

Bakgrunnen er at studenten ikke kom inn på profesjonsstudiet i psykologi høsten 2014.

Det var NRK som først omtalte saken.

Krever 600.000 kroner

Joakim Bakkevold, seksjonssjef for seksjon for studieinformasjon og opptak ved UiT, bekrefter at det har blitt tatt ut søksmål mot universitetet.

– Det dreier seg om en student som søkte seg inn på profesjonsstudiet i psykologi hos oss i 2014.

– Studenten har anført et krav opp mot 600.000 kroner, tilsvarende ett års tapt arbeidsfortjeneste som psykolog.

Avviste kravet

Denne saken er meget lik saken iTromsø omtalte tidligere i sommer, hvor en student ikke kom inn på samme studiet som følger av en regnefeil.

– Der tilbød vi 375.000 kroner i erstatning, noe studenten takket ja til, opplyser Bakkevold.

Denne gangen er situasjonen litt annerledes.

– Det som er tilfellet nå er at studenten har søkt på profesjonsstudiet i psykologi på bakgrunn av et årsstudium i psykologi ved en privat høyskole og enkeltemner ved UiT. Institutt for psykologi avslo søknaden fordi de bare la vekt på karakterene fra årsstudiet. Studenten har derfor klaget saken inn til klagenemnda hvor hun mener hun bør bli vurdert etter karakterene fra både årsstudiet og enkeltemnene. Dette fikk hun medhold i.

– Problemet her er at da studenten fikk medhold, var det for sent å begynne på profesjonsstudiet, og på bakgrunn av dette har hun varslet søksmål.

Skal gi tilsvar

UiT har nå fått muligheten til å gi tilsvar fram til 18. august.

– Deretter får vi se hva som skjer.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter