Derfor hoppet Hushovd i havet

Lørdag morgen inviterte Scandic Ishavshotell til utendørs spinningtime med Thor Hushovd. Da timen var over kom direktør Svein Arild Mevold med en forfriskende utfordring til både Hushovd og deltakerne.

TOK UTFORDRINGEN: Administrerende direktør i Scandic, Svein Arild Mevold, klarte å lure Thor Hushovd i havet. Tromsøværingen Atle Hakestad (til venstre) klarte å komme seg uti det kalde vannet like før sykkelstjernen. Alle foto: Kristian Røyse 

nyheter

Ishavshotellet og treningssenteret Exolo ga 30 tromsøværinger muligheten til en sjelden frisk start på dagen. Under åpen himmel fikk de oppmøtte muligheten til en spinningtime, instruert av ingen ringere enn sykkelesset Thor Hushovd.

PERSONLIG: Johanne Chr. Henriksen forteller at Hushovd tok seg god tid til å prate med deltakerne under sykkeltimen. 

Utfordring

Etter timen tok administrerende direktør Mevold til mikrofonen for å takke Hushovd for innsatsen, men han hadde også en liten utfordring på lur – den første som hopper i havet før Hushovd skulle få et weekendgavekort med suite på et valgfritt Scandic-hotell.

– Tre stykker vrengte av seg sko og klokker, og sprintet mot havet, forteller salgssjef Johanne Chr. Henriksen ved Ishavshotellet.

Hushovd tok også utfordringen på strak arm, og stupte rett uti det kalde vannet.

– Han er sykt sporty, og har et heftig konkurranseinstinkt. Han var faktisk i vannet to ganger, sier Henriksen.

FRISKT: Med en temperatur på 11,1 grader i vannet ble det en frisk start på dagen for den tidligere proffsyklisten. 

«Virket som en god idé»

Tromsøværingen Atle Hakestad klarte ifølge salgssjefen å treffe vannflaten like før Hushovd, og ble dermed den heldige vinneren av det gjeve gavekortet. Det ble også et lite seiersbad med den tidligere sykkelproffen i tillegg.

– Hakestads kommentar var «at det virket som en god idé først», sier Henriksen og ler.

TUNGT: Mange fikk tatt seg helt ut. 

Heftig time

Henriksen forteller at alt fra aktive syklister til mosjonister i aldre trosset det kalde, våte været for å delta på treningsøkten klokken 07.30 på morgenen. Hun forteller at Hushovd så litt trøtt ut, men da han satt seg på sykkelen var han straks i sitt ess.

– Det ble en heftig sykkeltime, og deltakerne kom fort opp i puls. Han kalles jo ikke «Oksen fra Grimstad» for ingenting, påpeker hun.

Hun forteller at han også tok seg god tid til å fortelle de oppmøtte om alt fra trenings- og ernæringstips til personlige historier fra hele karrieren.

– Det var kjempestemning tross litt ruskete vær, og utrolig sporty av Exolo å ta med hele sykkelavdelingen ned på kaia, sier Henriksen.

Hun sier dette var første gang noe slikt blir gjort i Tromsø, men hinter om flere muligheter:

– Det frister til gjentakelse!

SEIERSBAD: Atle Hakestad og Thor Hushovd tok like greit en ekstra runde i vannet.