Så mange har trykket på denne knappen

Det tjener Røde Kors bra på.

REKORD: Flere satser panten på Pantelotteriet. Det gir store summer til Røde Kors.  Foto: Katrine Lunke/Pantelotteriet

nyheter

Til og med juli er det satset pant for 64 millioner kroner i Pantelotteriet i år. Det er ny rekord. 1 million av disse kom fra Troms.

Rema 1000 Veita på topp i fylket

Til sammenligning ble det i samme periode i fjor spilt for 55 millioner kroner. Juli var Pantelotteriets beste måneden hittil i år, med en omsetning på over 10 millioner kroner. I gjennomsnitt satses 6,68 prosent av all pant i Troms i Pantelotteriet.

 I juli gikk Rema 1000 Veita opp på lotteritoppen i fylket, med en panteandel på 12,83 prosent.

47 har blitt pantemillonærer

Siden 2008 har Røde Kors fått 180 millioner kroner fra lotteriet. Halvparten av midlene går til de lokale Røde Kors-avdelingene. Troms fikk sin første pantemillionær i januar i fjor, og til sammen har 47 heldige blitt pantemillionær.

– Vi setter stor pris på alle som trykker på Røde Kors-knappen. Pengene vi får fra Pantelotteriet betyr svært mye for vårt humanitære arbeid. Midlene gjør at vi kan hjelpe enda flere som trenger det, enten i Norge eller i utlandet, sier President i Røde Kors i Norge, Sven Mollekleiv i et presseskriv.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter