Slik så det 100 år gamle huset ut før Ola Giæver tok grep – se den utrolige forvandlingen

Det nærmere 100 år gamle huset på Lyngseidet har stått til nedfalls siden 1960-tallet. Nå har det fått nytt liv.
nyheter

For 15 år siden kjøpte landets mest profilerte pilot, Ola Giæver, en rundt 1.000 måls stor utmarkseiendom på Lyngseidet. Midt på eiendom står et hus fra mellom 1910 og 1920.

– Da jeg kjøpte tomta, fulgte huset med, men det så ikke ut og var klart for å rives. Folk sa at det bare var en ting å gjøre: Å slå det ned, sier Giæver, og fortsetter:

– Men det ville jeg ikke. Sjela til eiendommen lå i det huset – det var det som gjorde hele tomta. Det ville vært et tap for bygda.

LES OGSÅ: Test deg selv: Klarer du å gjette hva denne tromsø­boligen gikk for?

Fikk snekkerbesøk

Giæver har siden eiendomskjøpet i 2002 hatt lyst til å blåse nytt liv i bygget, men det ble med ønsket fram til februar i år.

– Jeg hadde besøk av en snekker fra Latvia midtvinters. Han fikk se bygget. Da sa han til meg: «Du, skal vi ikke renovere det?».

VILLE IKKE RIVE: Ifølge Ola Giæver sa flere at det bare var å rive huset, men det ville han ikke. – Sjela til eiendommen lå i det huset, sier han. Foto: Hans Viktor Øye  Foto: Hans Viktor Øye

 

Ifølge Giæver svarte han at dersom snekkeren kunne begynne arbeidet allerede neste dag, så var det en avtale.

– Jeg er veldig impulsiv. Om noen kommer med en god idé, så vil jeg kjøre på, men det må skje med en gang.

Skal tjene penger

Etter seks måneder er huset nå så godt som nytt.

– Det er nesten en helt tro kopi av originalhuset. Vi var nødt til å endre litt på inngangspartiet for å overholde dagens krav, men ellers er vinduene helt lik og det samme er rommene. Det var også jordgulv i kjelleren, men der har vi nå laget ei leilighet.

– Hva skal du gjøre med huset nå som det er satt i stand?

– Nå skal jeg tjene penger på det. Det skal leies ut, svarer Giæver kontant.

– Hadde jeg vært husløs, hadde jeg flyttet inn med en gang. Det er virkelig et flott hus. legger han til.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter