Høstsemesteret i gang på universitetet

Brende: – Dere er fremtiden

Han var ikke snau – utenriksminister Børge Brende – da han ønsket tusenvis av studenter velkommen til semesterstart.

hovedtaler: Børge Brende gjorde studentene oppmerksomme på at de fra i dag er med på å forme landsdelen full av muligheter. Det samme gjorde rektor Anne Husebekk. Foto: John Strandmo 

nyheter

– Dere er på rett sted til rett tid, slo statsråden fast. Med det mente han at de 4.932 innskrevne studentene samt 650 internasjonale, hadde gjort det rette valget ved å starte opp studiet i Tromsø.

– Her skal dere ikke bare forme egen fremtid – dere skal også forme fremtiden til en region full av muligheter.

Tilhører fremtiden

Utenriksministeren unnlot ikke å nevne at nordområdene – med Tromsø som arktisk hovedstad – tilhører fremtiden.

– Den muligheten som ligger foran dere, har aldri vært større. Dersom dere griper muligheten og samtidig fikser det 21. århundrets problem, finnes det ikke noe bedre sted å starte enn akkurat her, understreket Børge Brende og ba hver og en om å vise hverandre respekt i studiehverdagen.

– Det er sammen med andre at dere oppnår mest.

Største ressursen

Rektor Anne Husebekk sa også at Nord-Norge er landsdelen med de store mulighetene.

tusenvis: 4.000-5.000 studenter var samlet på universitetsområdet under semesterstarten tirsdag formiddag. Foto: John Strandmo 

 

– Men dere – med klar adresse til studentene – er vår aller største ressurs. Og jeg vil påstå at den største og modigste nordområdeavgjørelsen som er gjort så langt, var å etablere Universitetet i Tromsø.

Selv om UiT skal feire sitt 50-årsjubileum neste år, oppfordret hun alle til å se fremover.

Trangt nåløye

– Alle dere som står her, har passert et trangt nåløye. Det gir dere muligheten til å møte fremtiden med relevant utdanning og forskning.

Og med 650 utenlandske studenter til stede ved semesteråpningen, oppfordret rektoren norske studenter til å søke ut.

– Det er viktig i utdanningsprosessen, understreket Anne Husebekk.

En del av

Ordfører Kristin Røymo oppfordret studentmassen til å bli en del av lokalsamfunnet og alt det byr på.

– Husk på at dere blir superattraktive på arbeidsmarkedet og at vi i nord trenger dere mest, presiserte Røymo.

Også lederen for Studentparlamentet, Ida-Elise Seppola Asplund, informerer studentene om det studentpolitiske organet ved UiT.

engasjement: Leder av studentparlamentet, Ida-Elise Seppola Asplund, oppfordret studentene til å engasjere seg. Foto: John Strandmo 

 

– Engasjer dere, var hennes oppfordring.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter