iTromsøs debatt med Stortingsrepresentantene

– Debatten ga en god pekepinn på hva jeg skal stemme til valget

En god blanding saklige innlegg og tidvis høy temperatur gjorde torsdagens valgdebatt på Verdensteateret til en spenstig affære.
nyheter

Det var enorm interesse for iTromsøs debattkveld på Verdensteatret. Det var kø for å komme inn, og like før debattstart stimlet det med folk langs veggene. Mange måtte forlate salen, fordi det var så fullt. Da debatten startet satt det rundt 200 personer i salen.

Debatten, som hovedsakelig skulle handle om hva kandidatene ville gjøre for Tromsø på Stortinget, ble store deler av tiden brukt på bompenger og regionreformen.

Frp fikk innledende et spørsmål om bompenger, som, da det ble vedtatt i kommunestyret, skapte stort oppstyr. Dagsordenen var satt.

Uenighet om arbeidsplasser

Videre utover i den to timer lange debatten, ble det snakket mye om arbeidsplasser. Om de skal flyttes til Tromsø fra Oslo, om forskjellen på private og offentlige.

Her står Senterpartiet sterkt, med kveldens desidert klareste uttalelse.

– Helt klart! Svarer Sandra Borch på om Senterpartiet vil flytte Havforskningsinstituttet i Bergen til Tromsø.

Skatt og regionreform var også populære temaer. Helt til sist rakk toppkandidatene å svare fort for eget partis helsepolitikk.

I tillegg ble søndagsåpne butikker, oljeboring, samferdsel med hovedfokus på E8, fiskeri, turisme ble også tatt opp i debatten.

Imponert

Politisk redaktør og leder for debatten, Martin Lægland, er veldig fornøyd med debattkvelden.

– Det var veldig gøy. Vi fikk diskutert mye om Tromsø, samtidig som vi fikk fram forskjellene i partiene, forteller han.

Debattantene var han også fornøyd med.

– Representantene har stor respekt for hverandre samtidig som de ikke lar hverandre slippe billig unna. Det er oppskriften på en god debatt, sier Lægland.

Underholdende

Elias Feragen (23) var blant publikum i den fullsatte kinosalen.

– Det var en veldig underholdende debatt. Viktige spørsmål ble tatt opp, til tross for en del avsporing og hard skyts fra noen, men debatten ga en god pekepinn på hva jeg skal stemme til valget, forteller han.

Eir Nilsen (28) var ikke like fornøyd med debatten.

– Som fremtidig psykolog synes jeg det er imponerende at det er mulig å ha en hel debatt uten å nevne kommunepsykologer en eneste gang. Det eneste som ble nevnt om psykisk helse var en kommentar om forebygging.

Videre forteller Nilsen at hun reagerer på tidvis stand up og personangrep blant debattantene.

– Jeg er også fascinert av hvor mye tid man kan bruke på bompenger, avslutter hun.