Bolstad Electric Band skal opptre for første gang, på Aunegården by Night

– Det blir Acid Jazz i et gammelt slakterhus

Bolstad Electric Band. Aunegården by Night. Det er to nye konsepter som lørdags kveld går sammen for å vise hva de er gode for.

UNIKT: Aunegården har et unikt lokale. Daglig leder Truls Tangen gleder seg til Bolstad Electric Band skal bruke det som konsertlokale lørdags kveld. Her med vokalist Ida Kjeldsberg og Øystein Bolstad.  Foto: Miriam Leiros

FORKLARER: Daglig leder Truls Tangen (til høyre) forklarer for Øystein Bolstad hvordan Aunegårdens lokaler fungerer for konserter.   Foto: Miriam Leiros

SCENE: Her trodde du ikke det kunne spilles konsert, men sofaen skal bort og lørdags kveld blir Øystein Bolstad og Ida Kjeldsberg å se under deres første konsert som Bolstad Electric Band. Her med daglig leder Truls Tangen.  Foto: Miriam Leiros

nyheter

Øystein Bolstad har vært musiker i nesten 30 år. Truls Tangen overtok som daglig leder på Aunegården i fjor. Sammen skal de lage konsert for 150 mennesker i det Tangen kaller «et lokale ingen kan konkurrere med».

– Vi kommer til å spille uansett om det kommer 150 personer eller ingen i det hele tatt, men jeg tror det blir tøft med god stemning, sier Bolstad.

«Acid Jazz»

FORKLARER: Daglig leder Truls Tangen (til høyre) forklarer for Øystein Bolstad hvordan Aunegårdens lokaler fungerer for konserter. Foto: Miriam Leiros 

Bolstad Electric Band består av Øystein Bolstad, Odda Eilertsen, Kent Robin Nilsen, Martin Lier og Ida Kjeldsberg.

– Jeg har jobbet med masse flinke folk før, som Violet Road, Bjørn Eidsvåg og Lars Bremnes. Dette er første gang jeg starter mitt eget band, også har jeg fått med meg fire andre fantastiske folk, forteller Bolstad.

På lørdagens konsert vil de spille coverlåter.

– Det er vanskelig å plassere oss i en sjanger, det er litt sånn funky disco-jazz kan man si. «Acid Jazz» må det være, forteller Bolstad.

Lokaler fra 1869

Det er første gangen bandet opptrer, og det gjør de i et lokale fra 1869.

– Om dagen er dette et sted med god lunsj og god stemning, det vil vi fortsette med. Nå bare skjer det ting på kveldstid og, forteller Tangen.

Trangt og koselig

SCENE: Her trodde du ikke det kunne spilles konsert, men sofaen skal bort og lørdags kveld blir Øystein Bolstad og Ida Kjeldsberg å se under deres første konsert som Bolstad Electric Band. Her med daglig leder Truls Tangen. Foto: Miriam Leiros 

Aunegården har rommet flere forskjellige bedrifter med varierende hell.

– Aunegården by Night er et nytt konsept. Da ideen om å ha konserter her først ble nevnt var jeg veldig skeptisk. Men det funker veldig bra. Det er et litt utradisjonelt lokale, men det rommer masse folk, og de blir skikkelig kult, forteller Tangen.

Der scenen skal stå er det nå en sofa for dagens kafégjester. Men kakene skal pakkes bort og sofaen flyttes etter lunsjtider. Da skal det settes opp en stor scene og lokalene fylles med mennesker.

– Aunegården er en sinnssykt spennende plass, vi gleder oss masse, sier Bolstad.

Ida Kjeldsen, vokalist i Bolstad Electric Band, er i starten litt skeptisk til lokalet, men overbevises fort om at konserten blir bra.

– Det er et kult konsept. Jeg gleder meg masse.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter