Øystein Bolstad har vært musiker i nesten 30 år. Truls Tangen overtok som daglig leder på Aunegården i fjor. Sammen skal de lage konsert for 150 mennesker i det Tangen kaller «et lokale ingen kan konkurrere med».

– Vi kommer til å spille uansett om det kommer 150 personer eller ingen i det hele tatt, men jeg tror det blir tøft med god stemning, sier Bolstad.

«Acid Jazz»

FORKLARER: Daglig leder Truls Tangen (til høyre) forklarer for Øystein Bolstad hvordan Aunegårdens lokaler fungerer for konserter.

Bolstad Electric Band består av Øystein Bolstad, Odda Eilertsen, Kent Robin Nilsen, Martin Lier og Ida Kjeldsberg.

– Jeg har jobbet med masse flinke folk før, som Violet Road, Bjørn Eidsvåg og Lars Bremnes. Dette er første gang jeg starter mitt eget band, også har jeg fått med meg fire andre fantastiske folk, forteller Bolstad.

På lørdagens konsert vil de spille coverlåter.

– Det er vanskelig å plassere oss i en sjanger, det er litt sånn funky disco-jazz kan man si. «Acid Jazz» må det være, forteller Bolstad.

Lokaler fra 1869

Det er første gangen bandet opptrer, og det gjør de i et lokale fra 1869.

– Om dagen er dette et sted med god lunsj og god stemning, det vil vi fortsette med. Nå bare skjer det ting på kveldstid og, forteller Tangen.

Trangt og koselig

SCENE: Her trodde du ikke det kunne spilles konsert, men sofaen skal bort og lørdags kveld blir Øystein Bolstad og Ida Kjeldsberg å se under deres første konsert som Bolstad Electric Band. Her med daglig leder Truls Tangen.

Aunegården har rommet flere forskjellige bedrifter med varierende hell.

– Aunegården by Night er et nytt konsept. Da ideen om å ha konserter her først ble nevnt var jeg veldig skeptisk. Men det funker veldig bra. Det er et litt utradisjonelt lokale, men det rommer masse folk, og de blir skikkelig kult, forteller Tangen.

Der scenen skal stå er det nå en sofa for dagens kafégjester. Men kakene skal pakkes bort og sofaen flyttes etter lunsjtider. Da skal det settes opp en stor scene og lokalene fylles med mennesker.

– Aunegården er en sinnssykt spennende plass, vi gleder oss masse, sier Bolstad.

Ida Kjeldsen, vokalist i Bolstad Electric Band, er i starten litt skeptisk til lokalet, men overbevises fort om at konserten blir bra.

– Det er et kult konsept. Jeg gleder meg masse.

FORKLARER: Daglig leder Truls Tangen (til høyre) forklarer for Øystein Bolstad hvordan Aunegårdens lokaler fungerer for konserter. Foto: Miriam Leiros
SCENE: Her trodde du ikke det kunne spilles konsert, men sofaen skal bort og lørdags kveld blir Øystein Bolstad og Ida Kjeldsberg å se under deres første konsert som Bolstad Electric Band. Her med daglig leder Truls Tangen. Foto: Miriam Leiros