Sendte klagemail til politiet om trafikkontroll, ble invitert på kaffe

Daniel Twistmaker reagerte på måten politiet håndterte flere trafikkontroller. Han sendte en klagemail til politiet. Svaret fra politiet var å invitere ham på kaffe.
nyheter

Twistmaker delte fredag et innlegg på Facebook-gruppen «Kontroll i Troms». Der viste han til en e-post han hadde fått av politiet. Den fikk han som svar etter at han hadde sendt politiet flere e-poster med spørsmål om trafikkontroller.

– Vi oppfatter det slik at du har en spesiell interesse for trafikk, herunder politiets utførelse av trafikktjenesten. Vi vil derfor invitere deg til å diskutere dette temaet med politiet over en kopp kaffe eller te i stedet for skriftlig korrespondanse per mail, skriver politiet til Twistmaker på e-post.

Reagerer på trafikkontroller

KAMUFLASJE: Blant kommentarene på Facebook-innlegget hadde Andre Isaksen lagt ut dette bildet av politiet som så vidt er synlig under en trafikkontroll.   Foto: Andre Isaksen

– Jeg har flere ganger sett at politiet kamuflerer seg under fartskontroller. For ikke så lenge siden så jeg en fartskontroll der politiet hadde gjemt seg under noe netting, forteller Twistmaker til iTromsø.

Den eneste grunnen til at han fikk øye på politiet var på grunn av en annen bil som ble tatt i kontrollen.

– Statens Vegvesen har tidligere sagt at alle som oppholder seg på eller ved vei skal ha på seg synlige sikkerhetsvester. Jeg forstår jo at politiet gjør jobben sin og bare vil forhindre råkjøring. Som oftest de gjør en god jobb med å stoppe eller hindre det eller de som er en potensiell fare, men å gjemme seg på den måten er ganske råttent gjort, sier Twistmaker.

I Facebook-gruppen, som har 11.000 medlemmer, ba han om innspill til møtet sitt med politiet. Til nå har han fått rundt 60 spørsmål fra folk.

– Jeg vet at det er en del folk som har spørsmål de ikke har fått svar på av politiet, så da tenkte jeg vi kunne samle dem alle nå, sier han.

Til nå har han fått rundt 60 spørsmål folk vil at han skal ta opp med politiet.

UP og sivile politibiler

INVITERT PÅ KAFFE: Da Daniel Twistmaker ville ha svar på hvorfor politiet ikke har hatt på seg refleksvester under trafikkontroller. Nå har politiet invitert på kaffe. Det synes han er litt rart. Foto: Privat 

Mange av kommentarene på Twistmakers innlegg handlet om sivile politibiler.

– Det er flere som har opplevd at sivile politibiler kjører farlig nært dem. Lovverket sier jo at man skal holde en viss avstand til biler foran, men de sivile politibilene ligger så nært at om man må bremse, blir det krasj. Det er direkte trafikkfarlig og det skal jeg ta opp på møtet.

Twistmaker forteller også at han vil be om video- eller lydopptak av møtet med politiet.

– De skal ikke få si noe som de senere skal benekte. Det er for min egen sikkerhet, sier han.

iTromsø har ikke lyktes i få en kommentar fra politiet.