Ønsker vedtak om politibevæpning

Justisminister Per Willy Amundsen (Frp) håper på stortingsvedtak om generell bevæpning av politi.

ØNSKER VEDTAK: Justisminister Per Willy Amundsen mener at en økt terrorfare på norsk jord gir behov for generell bevæpning av politiet.   Foto: Berit Roald / NTB scanpix

nyheter

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) vurderer terrorangrep i Norge som sannsynlig, og at det er grunn til å forvente et angrep i år.

Dette sier kommunikasjonsdirektør i PST, Trond Hugubakken, til Dagbladet.

Justisminister Per Willy Amundsen (Frp) mener derfor at en generell bevæpning av politiet vil kunne begrense reaksjonstiden i en terrorsituasjon, og håper at Stortinget kan gjøre et vedtak om dette i høst.

– Erfaringen fra terrorangrepet i London i sommer er at politiets reaksjonstid var helt avgjørende. Det kritisk å kunne sette inn innsats raskt. Det er politi i nærheten som kan gripe inn raskest overfor terroristene. Derfor kommer vi ikke utenom permanent bevæpning av politiet, sier Amundsen til Dagbladet.

Politiet har med dagens ordning våpen tilgjengelig i bilene, men må ha tillatelse fra en politimyndighet for å bruke det.

Terroren rykker nærmere

Terrorangrepet i Barcelona torsdag kveld ble utført med bil, i likhet med flere angrep i europeiske storbyer den siste tiden. Amundsen mener dette tvinger fram et bevæpningsbehov.

– Vi så det i Stockholm i august, vi hadde en nesten-hendelse på Grønland i Oslo i april, som politiet avverget. Dette betyr at terroren rykker nærmere, sier Amundsen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter