Mellom ti og tolv ganger i året arrangeres Bondens marked. Denne lørdagen var de heldige med både været og folkelivet. I tillegg til Bondens marked var det nemlig Musikkfest i byen, og flere av de politiske partiene hadde stand.

– Vi prøver å koordinere med sentrumsforeningen. Vi har jo vår faste rytme, men når det lar seg gjøre å kombinere Bondens marked med bylørdag gjør vi det, sier leder for Bondens marked, Georg Hansen.

Hjemmelaget

Han selger urter og grønt fra Nyberg Urtegård som holder til på Berg. Og som alle de andre varene på markedet, er det hjemmelaget.

– Det er en forutsetning for å selge her at det er hjemmelaget og småprodusert, sier Hansen.

FERSKT: Georg Hansen forteller at ferske varer har vært mest populært denne gangen.

Handler julegaver

Søstrene Kari og Anne Wiggen har tatt seg turen til sentrum i anledning Bondens marked.

– Vi bor begge i byen, men det er sjelden vi tar oss turen til sentrum. Nå som det både er godt vær og Bondens marked frista det. Dette er en fin tradisjon som er verdt å holde på, sier Anne Wiggen mens søsteren er i full gang med å handle.

– Jeg handler julegaver, forklarer Kari Wiggen.

Ferske varer mest populært

Hansen er veldig fornøyd med lørdagens marked. Det er ikke hver gang Tromsø kan by på så flott vær.

– Det er noe spesielt med å selge på torget. Jeg har stått er i minus syv grader, og i både snø og regn. Men i dag er det fint, sier han.

Urtene selger han året rundt, men det var ikke det som var mest populært denne gangen.

– Nå er det tiden for ferske ting, og det har det gått mest av i dag. Tørkede produkter kan jeg selge når som helst på året.