– Det er mørkt i dag, men det ser ut til å bli bedre i mandag. Da kan man i hvert fall kanskje få noen solgløtt, sier statsmeteorolog, Rafael Escobar Løvdahl.

– Det er et system med nedbør som ligger over Tromsø nå. Det vil bli brukt opp og presset ut, men det vil blåse fra nordvestlig retning. Da får man regnbyger, forklarer han.

Litt mer sol

Fikk du ikke nytt godværet som streifet Tromsø på lørdag? Det skulle du kanskje gjort, for det ser ut til at det blir lenge til neste gang.

– Været holder seg slik til midten av uka. På onsdag kan man kanskje få litt mer sol. På mandag får man solgløtt, men på onsdag kan det bli perioder med sol, sier en oppmuntrende meteorolog.

– Ikke noe godvær i sikte

Til tross for solgløtt og perioder med sol, så ser det likevel ut til at tromsøværinger må belage seg på regn også på onsdag.

– Det er regn og nedbør det går i, og det er ikke noe godvær i sikte, sier Løvdahl.

Kjølig

Temperaturene i Tromsø søndag ligger rundt 10 grader, men også her har meteorologen dårlig nytt.

– Det kommer inn kaldere luft fra nord og man får pålandsvind. Det er relativt rolige vindforhold, men det er ikke varmluft. Temperaturmessig vil det gå litt ned. På morgenen kan det være nede imellom fem og tre grader. På dagtid vil det ligge rundt ti grader, men blir det lite skyer, så kan det bli lavere temperaturer, sier han.