Dette er de farligste skoleveiene

Interaktivt kart avslører de mest trafikkfarlige skoleveiene.
nyheter

Nærmere 30.000 bekymrede foreldre har siden 2015 markert det de mener er skumle skoleveier. Med If skadeforsikrings app kan du markere eller sjekke hvilke vei som er farligst.

– Det er både bra og litt skremmende å se dette store engasjementet. Men det viser dessverre at vi har en lang vei å gå før skoleveiene anses som trygge, sier informasjonsdirektør i If, Jon Berge i en pressemelding.

Sjekk ut kartet på Ifs side her

Senk farten

I disse dager skal over 60.000 nye førsteklassinger ut på veiene. Nå melder foreldre fra hele landet om hvor det er for høy hastighet, skummel tungtransport og manglende fortau.

Nå håper forsikringsselskapet at kartet kan gi bedre grunnlag for å gjøre trafikkhverdagen sikrere for barn og unge.

– Vi ser at det over tid er meldt inn mange punkter på de samme strekningene. Når det er så mange markeringer samlet på ett sted, bør det være et virkelig varskusignal til de som skal sørge for at skoleveiene er trygge akkurat der, sier Berge.

I pressemeldingen kommer det fram at Oslo, Bergen, Bærum og Trondheim har flest innrapporterte veistrekninger, men i Tromsø finner man også områder som er markert flere ganger.

– Mange av disse strekningene er godt kjent hos lokale myndigheter, men vi antar at det også er pekt på noen nye. Nå håper vi politikere og andre ansvarlige kan bruke disse markeringene i sitt trafikksikkerhetsarbeid, sier Berge.

Barnestemme

GPS-appen, som skal minne folk på å kjøre forsiktig rundt skolene, er ytterligere forbedret siden lanseringen i 2015. Nå slår den også om til barnestemme når du nærmer deg en skole.